Kelly Clarkson Beeld © ANP

Amerikaans songfestival wordt groot succes volgens Kelly Clarkson

15 maart 2022 04:57

Kelly Clarkson (39) is ervan overtuigd dat 'American Song Contest', de Amerikaanse versie van het Eurovisie Songfestival, een groot succes wordt. De zangeres presenteert het muziekfestijn samen met Snoop Dogg (50), dat vanaf maandag 21 maart voor het eerst te zien zal zijn op de Amerikaanse zender NBC. "Deze show heeft echt álles, dit is wat mensen nu nodig hebben," aldus Kelly tijdens een virtuele persconferentie.

"Deze show zal ons verbinden als nooit tevoren"

"Juist nu de wereld het zo zwaar heeft, is een show als American Song Contest goed. Mensen willen even weggetrokken worden uit alle ellende en simpelweg genieten van muziek. Want muziek is iets dat ons verbindt. En ook Amerika is enorm verdeeld geweest de afgelopen jaren, terwijl we eigenlijk veel dichterbij elkaar staan dan we denken. Iedereen heeft het vanwege de pandemie zwaar gehad en daarom is het belangrijk om mensen te laten weten dat ze niet geïsoleerd zijn, maar dat we allemaal onderdeel zijn van iets veel groters. Ik weet dat dit enorm cheesy klinkt, maar dat denk ik ècht. Deze show zal ons verbinden als nooit tevoren, iedereen is welkom en iedereen hoort erbij," aldus Kelly.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kelly Clarkson moet ex na scheiding ruim een ton per maand betalen

Tijdens American Song Contest zullen gerenommeerde artiesten als Macy Grey, Michael Bolton, Jewel en Sisqó het opnemen tegen minder bekende muzikanten vanuit het hele land, waarbij de kijker uiteindelijk bepaalt wie het beste heeft gepresenteerd. In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse talentenshows, waarbij voornamelijk gekeken wordt naar persoonlijkheid en presentatie, staat nu het liedje dat de kandidaat zingt centraal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kelly Clarkson covert Duncans hit Arcade: 'Niet normaal dit'

Het feit dat gelouterde artiesten het opnemen tegen onbekenden vormt volgens Kelly geen probleem. "Nee, want de artiesten moeten juist harder werken omdat ze niet minder willen presteren dan een nieuwkomer. In feite ligt de druk bij hen en niet bij de 'rookie', die kan fier en vrij zingen. Want wat heb je immers te verliezen tegen zo'n grote artiest? Helemaal niks en daarom wordt dit zo interessant."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kelly Clarkson heeft officiële aanvraag ingediend om naam te veranderen

Kelly kijkt ook enorm uit naar haar samenwerking met Snoop. "Oh mijn god, ik hou van Snoop! Mensen verwachten het misschien niet van hem, maar hij kan enorm goed luisteren naar liedjes en hoe mensen dat vertolken. Hij neemt daar echt de tijd voor, wat mooi is om te zien. En daarbij geeft hij ook altijd een eerlijk oordeel: what you see is what you get. Snoop liegt nooit."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!