Halina Reijn Beeld © ANP

Nieuwe horrorfilm deed Halina Reijn aan eigen vriendengroep denken

15 maart 2022 07:00

De nieuwe film van Halina Reijn (46) beleefde maandagavond z’n wereldpremière op festival SXSW in het Amerikaanse Austin. De Amsterdamse beschreef 'Bodies Bodies Bodies' na afloop als een combinatie van 'Lord of the Flies' en 'Mean Girls'.

"We hebben er echt met elkaar van genoten om de film te maken"

De regisseur vertelde op het podium van het Paramount Theatre dat ze geïntrigeerd was door het script van de horrorfilm, dat haar deed denken aan haar eigen vriendengroep. Bodies Bodies Bodies gaat over een groep twintigers dat op een avond waarop een orkaan overtrekt een moordspelletje speelt dat omslaat in een echte slachtpartij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn maakt met smartphone film over coronapandemie

Halina vrienden zijn ook dol op spellen als Maffia of Weerwolf. "Zelf ben ik er niet zo kapot van", gaf de filmmaker toe. "Want net als in de film gaat er altijd van alles mis, iedereen wordt boos, verliefde mensen vinden elkaar niet meer leuk, anderen zitten opeens te vozen in een hoekje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Red Light met Carice van Houten en Halina Reijn valt in de prijzen

Wel vond ze het interessant om een film te maken over een groep mensen die opgesloten zit in een huis. "Dat deed me denken aan een toneelstuk zoals ik die zelf ook vaak heb gedaan. En het leek me een mooie uitdaging om de toon voor deze film te vinden. Het moest realistisch zijn, maar ook grappig en dan zit er ook nog eens behoorlijk wat geweld in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halina Reijn wint eerste Gouden Kalf voor Red Light

Halina prees de cast van de film, die bestaat uit onder meer Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Pete Davidson. "Ze moesten echt heel hard werken. We hadden maar een beperkt aantal opnamedagen dus ze moesten constant door modder kruipen, in ijskoud water springen, in de wind en regen spelen en urenlang in nepbloed liggen. Maar we hebben alles opgenomen in één villa en we zaten allemaal in hetzelfde hotel daar in de buurt dus we werden al snel een hechte groep en hebben er echt met elkaar van genoten om de film te maken."

Bodies Bodies Bodies wordt later dit jaar in bioscopen uitgebracht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!