Beeld © ANP

Ellemieke Vermolen toe aan nieuwe liefde: 'Ik word ook weer gelukkig, dat weet ik'

15 maart 2022 12:28

Het verlies van zoontje Josha, die vlak voor zijn geboorte in 2018 kwam te overlijden, heeft veel met het gezin van Ellemieke Vermolen (45) gedaan. Toch was het niet de reden voor de breuk met Sergio Herman (51). "Het heeft eigenlijk helemaal niet meegespeeld", vertelt ze in de podcast '30 MINUTEN RAUW' van Ruud de Wild (52).

"We doen allebei enorm ons best en ik ben blij dat hij weer gelukkig is met iemand"

In 2017 verloor Ellemieke zoontje Josha, iets wat ze bewust besloot te delen met de wereld en in de pers. "Ik heb keuzes gemaakt waar ik mijn verhaal wel en niet vertel", legt Ellemieke uit, die nog graag over hem praat. Ze gaat verder: "Omdat het voor mij dan ook weer inderdaad voelt alsof hij er nog steeds bij hoort. Dat wil je gewoon, als ouder, als je je kind verliest. Dat je kind blijft voortbestaan."

Toch is het voor haar niet altijd makkelijk om zo open te zijn. Vooral in het begin, toen iedereen 'bovenop haar sprong' vond Ellemieke het lastig. "Dan zit je nog zo in je emotie en in je verdriet. Maar ik vind het ook belangrijk om het te delen, omdat ik niet alleen ben. Ik vind het mooi dat ik mijn verhaal kan vertellen en andere mensen daar iets in kunnen vinden, of troost uit kunnen halen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellemieke Vermolen dankbaar voor hulp na bijna-doodervaring

Ellemieke blikt in de podcast ook terug op haar scheiding. Als Ruud haar vraagt of het overlijden van hun zoontje daarin een rol heeft gespeeld, antwoord ze meteen met 'nee'. "We hebben het wel alle twee op onze eigen manier verwerkt, waardoor we natuurlijk wel een stukje uit elkaar zijn gegroeid", aldus de voormalig presentatrice. "Maar daarna ook wel weer naar elkaar toe zijn gegroeid, door zo'n gebeurtenis."

Nog meer exen komen aan bod tijdens het gesprek zoals Jan Smit en John Ewbank, met wie ze zelfs getrouwd was. "Jan Smit, dat is nooit echt een relatie geweest. Dat was drie maanden verliefdheid en yolo, noem ik dat. Het was ontzettend gezellig samen. Niets ten nadele van Jan, die een topgast is, maar een relatie kan je dat niet noemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellemieke Vermolen blikt terug op scheiding: 'Niet veel veranderd'

Heeft ze ergens spijt van wat betreft liefde? "Nee. Nul. Ik ben niet zo ingesteld om achteruit te kijken en na te denken over 'shit, dat had ik anders moeten doen'. Het zijn voor mij allemaal levenslessen en allemaal ervaringen. Ik ben er een rijker en mooier mens door geworden", aldus de 45-jarige.

Inmiddels is Ellemieke weer toe aan een nieuwe liefde in haar leven sinds ze ruim een jaar geleden single werd. Vrienden kun je Sergio en Ellemieke nog niet noemen, maar ze doen wel hun best. "We doen allebei enorm ons best en ik ben blij dat hij weer gelukkig is met iemand. Ik hoop dat 'ie gelukkig blijft, dat gun ik hem echt. En ik word ook weer gelukkig, dat weet ik ook", vertelt ze. "Op een gegeven moment ben je gewoon weer toe aan een leuk iemand in je leven. En pas op, ik kan echt heel goed alleen zijn (...) Het is een enorme aanpassing als er opeens weer een man over de vloer komt die ook ineens alles gaat bepalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sergio Herman slaat 21 jaar jongere vriendin aan de haak

Ellemieke had onlangs nog een engeltje op haar schouder toen ze door Amsterdam reed en er plotseling een boom omverwaaide door storm Eunice. Het hele verhaal vind je in onderstaande video:

Ellemieke Vermolen is 'in shock' na bijna-doodervaring in storm

06:42