Kaj Gorgels Beeld © ANP

Kaj Gorgels deed vier nachten achter elkaar ayahuasca: 'Waanzinnig'

17 maart 2022 17:29

Kaj Gorgels (31) heeft samen met zijn vriendin Jessie Jazz Vuijk (27) een maand lang door Costa Rica gereisd. Heerlijk ontspannen natuurlijk, maar hun vakantie had ook zo zijn intensere momenten. Want mocht je denken dat ze er alleen lurkend uit een kokos in natuurwater hebben gezwommen: in de podcast 'Geuze & Gorgels' onthult Kaj dat hij samen met zijn vriendin een vierdaagse ayahuasca-treatment heeft gedaan.

"Ik heb avatars gezien en aliens"

Wanneer Monica Geuze - goeie vriendin en mede-presentator van de podcast - vraagt naar zijn ayahuasca-avontuur, windt Kaj er geen doekjes om: "Het was zo fucking vet." Het Zuid-Amerikaanse hallucinogene drankje heeft nogal wat heftige bijwerkingen. Zo legt Kaj uit dat hij heeft 'lopen barfen en schijten'. Ook smaakt de substantie naar 'motorolie', zegt hij. "Het is vreselijk. (..) Het is moeilijk weg te krijgen."

Desondanks noemt hij het een 'waanzinnige ervaring'. Voor Kaj is het een manier om af te rekenen met zijn trauma's. "Alle patronen en trauma's, dingen die niet dienend zijn in jouw leven, die worden naar de oppervlakte gebracht. Je kunt teruggaan naar vorige levens", legt hij uit. "Je wordt gewoon met de neus op de feiten gedrukt."

Naast alle bovengenoemde bevindingen heeft Kaj ook 'bizarre dingen meegemaakt'. "Ik heb avatars gezien en aliens. Ik heb ook dingen voorbij zien vliegen. Maar het was ook dood- en doodeng." Ook heeft Kaj nog een aantal andere 'enge' ervaringen opgesomd, vertelt hij: "Ik heb een soort rebirth gehad en dat is fucking eng." Toch noemt hij al deze ervaringen 'bijzonder' en zou hij iedereen aanraden het te doen ("zelfs mijn moeder"). "Het is eigenlijk gewoon een soort next-level regressietherapie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jarige Kaj Gorgels grapt al over ouderdomskwaaltjes

Wel een regressietherapie met tamelijk ingrijpende bijwerkingen én een flink prijskaartje. Want hoewel er genoeg mensen zijn die een 'ayahuasca-beleving' aanbieden vanuit hun schemerige zolderkamertje, heeft Kaj heel wat geld, tijd en moeite (maar vooral geld) gestoken in het vinden van de juiste persoon. "Er zit een filosofie achter. Je moet het met een goede sjamaan doen. Die het plantmedicijn kent." Aan zo'n expert hangt een flink prijskaartje: Kaj en Jessie betaalden voor hun ceremonie 5500 euro per persoon. Daar kregen ze wel een heel team aan medici, een uitgebreid buffet, cursussen en een spa voor terug. 

Kaj vertelt ook dat de ayahuasca hem heeft geholpen op zakelijk gebied. Hij heeft na de treatment bepaalde knopen kunnen doorhakken, legt hij uit. "Ik heb wel wat keuzes gemaakt qua werk, waarvan ik denk: weg ermee." In details treedt hij nog niet, maar geen zorgen: we kunnen hem in ieder geval zien in het gloednieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave, want dat is al opgenomen.

Mocht je na deze ayahuasca-commercial behoefte hebben aan meer informatie rondom het hallucinatoire goedje, dan is er goed nieuws: Kaj zal samen met zijn vriendin Jessie een uitgebreide podcastaflevering hieraan wijden. Wanneer die online komt, weet Kaj zelf ook nog niet. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj Gorgels maakt hilarisch lied na aanscherpen maatregelen

Dat Kaj en zijn vriendin Jessie wel van een avontuurtje houden werd al eerder duidelijk. Zo besloten zij vorig jaar hun Spaanse droom na te jagen:

Kaj Gorgels en Jessie Jazz tikken Spaanse villa op de kop

01:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!