Claudia de Breij Beeld © ANP

Claudia de Breij vangt Oekraïense vluchtelingen op in huis

17 maart 2022 23:05

Claudia de Breij (47) en haar vrouw Jessica van Geel (49) hebben twee Oekraïense vluchtelingen in hun Utrechtse huis opgevangen. Het gaat om een moeder met een kind dat lijdt aan kanker, zo vertelt ze in 'De Avondshow met Arjen Lubach'.

"Het doet een beetje denken aan als je net een baby hebt"

"Het doet een beetje denken aan als je net een baby hebt. Dat je in de kraamtijd denkt van: heb ik dit in huis? Heb ik dat geregeld? Heb ik zus? Heb ik zo?", aldus Claudia. De kinderen met kanker die vanuit Oekraïne zijn gekomen worden behandeld in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, de stad waar Claudia woont. De zolder hebben de cabaretier en haar vrouw ingericht tot 'een soort van appartementje'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Relativerend gevoel voor humor van Amalia verraste Claudia de Breij

In dezelfde uitzending maakte Claudia ook bekend dat ze dit jaar weer de oudejaarsconference voor de NPO gaat verzorgen. Het is de derde keer dat de cabaretier de voorstelling gaat doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij verzorgt voor derde keer Oudejaarsconference

Amalia werd in december 18 en aan Claudia de Breij de eer een boek over de Prinses van Oranje te schrijven. Royaltyverslaggever Annemarie de Kunder vroeg de cabaretière wat we precies kunnen verwachten van het boek.

Claudia de Breij over Amalia: 'Ik vind haar schitterend'

02:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!