Trevor Noah Beeld © ANP

Trevor Noah noemt Instagram-schorsing Kanye 'pijnlijk'

18 maart 2022 02:33

Trevor Noah (38) heeft gereageerd op de tijdelijke Instagram-schorsing van Kanye West (44), tegenwoordig beter bekend als Ye. De Zuid-Afrikaanse komiek en presentator zegt het te betreuren dat Kanye zo diep gezonken is. "Ye, je bent een onuitwisbaar gedeelte uit mijn leven en daarom breekt het mijn hart om je zo te zien." Dit meldt 'The Daily News'.

"Ik zie je op een pad gaan dat gevaarlijk is en dat voor veel pijn gaat zorgen"

Trevor reageerde op een van Ye's Instagram posts, voordat deze allemaal verwijderd werden door de rapper nadat hij weer toegang kreeg tot zijn account. Het interesseert de presentator niet of hij een aanhanger is van voormalig president Donald Trump of dat hij Pete Davidson, de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw Kim Kardashian, met de grond gelijk maakt. "Maar wat me wèl interesseert is dat ik je op een pad zie gaan dat gevaarlijk is en dat voor veel pijn gaat zorgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West vergelijkt scheiding met corona in gedicht

Ye gebruikte eerder woensdag een racistische term toen hij een bericht plaatste over Trevor Noah. Die had in zijn The Daily Show besproken dat hij het eng vond om te zien hoe Ye zijn ex-vrouw Kim Kardashian lastig valt op social media. Het baarde Trevor zorgen dat zelfs een steenrijke vrouw als Kim, die veel mensen kan inhuren om haar en de kinderen te beschermen, nog steeds zoveel gevaar loopt vanwege Ye's onberekenbare gedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West begraaft Pete Davidson 'levend' in videoclip

"Dit laat zien wat vrouwen meemaken als ze ervoor kiezen een relatie te beëindigen", aldus Trevor in de show. De Zuid-Afrikaan maakte een vergelijking met het huiselijk geweld dat hij zelf heeft meegemaakt. Hij vertelde dat zijn moeder vaak te horen kreeg dat ze overdreef als ze het gedrag van haar man, Trevors stiefvader, aan probeerde te kaarten. De stiefvader schoot zijn moeder later door haar hoofd. Ze overleefde de aanval ternauwernood.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian niet langer meer getrouwd met Kanye West

Ye plaatste daarna een foto van een googleresultaat op Trevors naam en schreef daarbij de tekst van het nummer Kumbaya, dat oorspronkelijk door slaven in Amerika werd gezongen. Hij verving daarbij een deel van het woord kumbaya met een term die wordt gebruikt voor mensen die hun ras verraden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian ontvolgt Kanye West op sociale media

Geeft Kim Kardashian Kanye West nog een tweede kans?

03:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!