Jan Roos en Dennis Schouten Beeld © ANP

Roddelpraat: 'Extra geld uit crowdfunding voor volgende zaken'

18 maart 2022 11:48

Jan Roos (45) en Dennis Schouten (26) gebruiken de extra opbrengst van de crowdfundactie van 'Roddelpraat' voor eventuele komende rechtszaken. "Het extra geld stoppen we in de oorlogskas voor de volgende zaak", laat Jan weten aan het ANP.

"Wat zijn we blij met jullie, Roddelpraatvrienden."

Het duo begon een crowdfundactie om de kosten van het proces dat Famke Louise tegen de mannen aanspande te betalen. Binnen een etmaal haalden de makers van Roddelpraat het benodigde bedrag van 27.000 euro op. Fans van het onlineprogramma bleven echter geld storten en inmiddels staat de teller op ruim 35.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roddelpraat moet video over Famke Louise van rechter offline halen

De opbrengst van de crowdfundactie noemden Jan en Dennis donderdag 'de ultieme middelvinger naar politiek correcte rechters, woke mainstream media en andere vrijheid van meningsuiting haters'. 'Wat zijn we blij met jullie, Roddelpraat-vrienden. We zijn jullie zo verschrikkelijk dankbaar. Wat een helden. Echt een keertje sprakeloos. We nemen er eentje op jullie, tijgers', lieten ze weten op hun website.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kosten rechtszaak Roddelpraat door fans gedekt

Jan en Dennis verloren woensdag het kort geding dat Famke Louise had aangespannen. De zangeres eiste dat een YouTube-uitzending van hun juicekanaal Roddelpraat offline werd gehaald omdat Jan en Dennis ten onrechte suggereerden dat de zangeres door haar voormalige manager Ali B zou zijn misbruikt. Ook deelden ze een nooit uitgebracht liedje van de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Crowdfundingsactie RoddelPraat levert in halve dag 20.000 euro op

In februari deed ook Carlo Boszhard aangifte tegen Roddelpraat, nadat Jan en Dennis in een aflevering beweerden dat de presentator van RTL 'handtastelijk' is geweest naar een bekende mannelijke collega.

Famke Louise sleept Roddelpraat voor de rechter: 'Gaat nergens over'

06:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!