Paul de Leeuw Beeld © ANP

Paul de Leeuw over kritiek op video met Keesje: 'Toen vond iedereen dat grappig'

18 maart 2022 16:20

Als er één fragment is waar Paul de Leeuw (59) nog regelmatig kritiek op krijgt, dan is het wel een video van 'De Schreeuw van de Leeuw' waarin hij een jongetje genaamd ‘Keesje’ overlaadt met kusjes. In een interview met 'De Volkskrant' reageert Paul voor het eerst op de kritiek die hij al een aantal jaren op het fragment krijgt.

"Het wordt enorm uit zijn verband gehaald door het filmpje te vertragen"

Waar de video in 1993 met het nodige gelach werd ontvangen, is dat de laatste jaren wel anders. Het filmpje zorgt al een paar jaar voor opgetrokken wenkbrauwen, omdat veel mensen het gedrag van Paul zeer ongepast vinden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw en zoon Kas vinden dat mensen meer moeten koken

Paul wilde destijds samen met zijn redactieleden aan de kaak stellen hoe schaamteloos sommige ouders hun kinderen inzetten (of laten misbruiken) voor talentenshows. Hiervoor werd een jongetje genaamd Kees Groenteman bij Paul neergezet. Terwijl Keesje een liedje voor hem zingt, betast Paul hem en geeft hij hem kusjes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw kondigt nieuw seizoen Busje Komt Zo aan

Het filmpje circuleert vooral de laatste jaren weer op sociale media en roddelkanalen, waarbij Paul vaak als 'pedofiel' wordt neergezet. Destijds lag dat anders. "We hebben dat toentertijd nog vijf keer in Ahoy opgevoerd", vertelt Paul. "Toen vond iedereen dat grappig. Prima dat die humor nu niet meer kan. Maar op internet is opgeroepen om mij te lynchen. Daar werd ik echt een beetje bangig van. Het wordt enorm uit zijn verband gehaald door het filmpje te vertragen, met sentimentele muziek eronder, dan vind ik het zelf ook een beetje engig. Maar dat is niet wat het is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

60e verjaardag Paul de Leeuw wordt bekroond met documentaire

Paul vertelt dat hij zich inmiddels wat minder druk maakt om de video. "Ik heb het erover gehad met Kees. Hij vroeg: moet ik een statement maken? Maar je houdt het toch niet meer tegen. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat mijn kinderen het ook wisten. Zij zeiden: er klopt geen jota van. Sindsdien ben ik er iets rustiger onder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers lovend over interview nerveuze Paul de Leeuw met Adele

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!