Peter van der Vorst: 'Paul de Leeuw en RTL was geen goede match'

19 maart 2022 22:35

Dat Paul de Leeuw (59) in 2020 een jaar voor het einde van zijn contract besloot te stoppen bij RTL begrijpt programmadirecteur Peter van der Vorst (50) goed. "Het was gewoon niet de beste match", zei hij in de BNNVARA-documentaire 'Paul de Leeuw 60 jaar!' die zaterdagavond werd uitgezonden op NPO 1.

"Dat betekent dat je daarvoor spanningsboogjes moet hebben"

Volgens Peter voelde de presentator zich er 'een buitenstaander'. Dat Paul daarom opstapte vindt de programmadirecteur jammer, 'maar het is iets wat ik wel begreep'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter van der Vorst noemt uitspraken John de Mol 'zeer ongelukkig'

Peter denkt dat het er ook mee te maken had dat er bij de publieke omroep anders wordt gewerkt. Hij noemt als voorbeeld de reclameblokken tijdens programma's. "Dat betekent dat je daarvoor spanningsboogjes moet hebben."

Paul vertrok in 2018 na 28 jaar bij BNNVARA om voor RTL tv-programma's te gaan maken. Een kleine twee jaar later vond de presentator het mooi geweest. Sindsdien werkt hij freelance.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter van der Vorst besteedt meeste tijd aan Videoland

De presentator viert op 26 maart zijn 60e verjaardag. Om die reden maakte Hetty Nietsch een documentaire over hoogtepunten uit zijn carrière. Naast Peter kwamen onder anderen Youp van 't Hek, Astrid Joosten, Cornald Maas en Hans Kesting aan het woord.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!