Marcel van Roosmalen Beeld © ANP

Marcel van Roosmalen gaat aangifte doen tegen bedreigers

20 maart 2022 11:30

Columnist Marcel van Roosmalen (54) gaat maandag aangifte doen vanwege de talloze bedreigingen die hij heeft ontvangen na een kritische column over Forum voor Democratie. Dat laat zijn manager zondag weten.

Hij is met zijn jurist nog aan het onderzoeken tegen wie hij precies aangifte gaat doen. In Jinek zei de columnist vrijdagavond dat hij het liefste ook aangifte wilde doen tegen Ongehoord Nederland en voorzitter Arnold Karskens, die in hun uitzending van donderdag uitgebreid aandacht besteedden aan de satirische column. In de uitzending werd een vergelijking getrokken met de moord op Pim Fortuyn. Presentator Arlette Adriani suggereerde dat de column van Marcel tot aanslagen zou kunnen leiden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Aangifte van aanranding en seksueel overschrijdend gedrag tegen Hugo Metsers

Sinds de columnist zijn tekst dinsdag uitsprak, wordt hij doorlopend bedreigd op sociale media, vooral door aanhangers van Forum voor Democratie. Ook werden zijn adres en het adres van de opvang van zijn kinderen gedeeld. Marcel ontving thuis een NSB-vlag. Hij haalde op sociale media ook hard uit naar de Kamer van Koophandel, die adressen van freelancers zonder problemen deelt met derden.

In de satirische column in het programma De Nieuws BV stelde Marcel dat Forum-parlementariër Gideon van Meijeren een spion van Poetin was. BNNVARA, de omroep die De Nieuws BV uitzendt, liet vrijdag weten niet te reageren op de kwestie.

Het is niet de eerste keer dat Ongehoord Nederland kritiek krijgt om haar uitzendingen. De ombudsman van NPO kreeg al talloze klachten over de onjuiste en weinig journalistieke benadering en stelde een onderzoek in. De omroep van Karskens kreeg vorig jaar van toenmalig demissionair mediaminister Arie Slob de aspirant-status op voorwaarde dat de omroep 'dezelfde ideeën over onafhankelijke journalistiek' deelde als andere omroepen binnen de NPO.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Aangifte tegen Sonja Bakker na zoveelste plagiaatrel

Ondanks de voorwaarden van Slob laat het ministerie van OCW weten dat er vanuit het ministerie geen toezicht wordt gehouden op de content die Ongehoord Nederland maakt. Ook NPO zelf wil niet inhoudelijk reageren op alle kritiek op uitzendingen van ON 'omdat omroepen zelf over de inhoud van hun programma's gaan'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!