Beeld © ANP

Daddy Yankee zet na 32 jaar punt achter muziekcarrière

21 maart 2022 06:12

Reggaetón-artiest Daddy Yankee (45) heeft slecht nieuws voor zijn fans: de muzikant liet zondag weten dat hij aankomende week zijn allerlaatste album uitbrengt en nog één keer op tournee gaat.

"Deze carrière is een marathon geweest voor mij, ik zie eindelijk de eindstreep"

"Vandaag kondig ik aan dat ik een punt achter mijn muziekcarrière zet, door jullie mijn beste productie en mijn beste concerttour te geven", aldus de artiest, die eigenlijk Ramón Rodríguez heet, in een videoverklaring op zijn website. "Ik neem afscheid door deze 32 jaar lange ervaring te vieren met een nieuw collector's item, het album Legendaddy met daarop alle stijlen die mij hebben gevormd in één album."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daddy Yankee beroofd tijdens tournee

Daddy Yankee, die vaak de bijnaam King of Reggaetón kreeg, bracht in 1995 zijn eerste album uit en brak in 2004 internationaal door met zijn hit 'Gasolina'. In 2017 scoorde hij met mede-Puertoricaan Luis Fonsi een monsterhit met de remix van hun nummer 'Despacito' waarin Justin Bieber te horen was. Daddy Yankee heeft wereldwijd zo'n 20 miljoen platen verkocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

6 miljard views voor Luis Fonsi en Daddy Yankee met Despacito

Het genre reggaetón is voortgekomen uit reggae, dancehall, hiphop en traditionele Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek. De term werd voor het eerste gebruikt door Daddy Yankee en DJ Playero op mixtape Playero 36 in 1994. Reggaetón is een van de populairste muziekgenre in het Spaanstalige gedeelte van het Caribisch gebied.

In zijn aankondiging, gericht aan zijn fans, laat hij verder weten: "Deze carrière is een marathon geweest voor mij. Ik zie eindelijk de eindstreep. Nu ga ik genieten van alles wat jullie me hebben gegeven. Mensen zeggen dat ik dit genre wereldwijd op de kaart heb gezet, maar jullie hebben me de sleutels gegeven om die deur open te zetten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!