CvdM geeft pas oordeel over Matthijs Gaat Door-show na jaarrekening

22 maart 2022 12:24

Het Commissariaat voor de Media kan pas na de presentatie van de jaarlijkse financiële verantwoording door BNNVARA zeggen of de kaartverkoop voor Matthijs Gaat Door In Concert volgens de regels is verlopen. Dat laat een woordvoerder van de mediawaakhond maandag desgevraagd weten.

"Zoals bekend houden wij achteraf toezicht en is het concert nog niet op televisie uitgezonden"

Het concert vond donderdag plaats in de Ziggo Dome. Eerder bevestigde het Commissariaat de gang van zaken rond het muziekspektakel van Matthijs van Nieuwkerk 'nauwlettend in de gaten te houden'. In het programma Shownieuws claimde theaterproducent Albert Verlinde dat het vreemd is dat een talkshow van de publieke omroep een groot commercieel concert zoals dit mag organiseren.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk schor na bezoeken Snollebollekes-show

Volgens Albert levert het concert tonnen op, iets dat volgens hem op zijn minst dubieus te noemen is voor een evenement dat gelieerd is aan een NPO-programma. Eerdere plannen voor een The Passion in Concert en een Beste Zangers in Concert zouden volgens de showbizzexpert om die reden zijn gesneuveld.

"Zoals bekend houden wij achteraf toezicht en is het concert nog niet op televisie uitgezonden", aldus een woordvoerder van het Commissariaat. De uitzending staat gepland in de zomer, laat BNNVARA maandag desgevraagd weten. De omroep meldde eerder al dat alle opbrengsten van de kaartverkoop alleen zouden worden gebruikt voor de organisatie van het evenement.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps brengen boek uit

Het Commissariaat voor de Media zegt dat er op dit moment geen 'serieuze aanwijzingen' zijn dat de omroep zich niet aan de regels van de Mediawet houdt. Matthijs kondigde het concert in Ziggo Dome uitgebreid aan in zijn zaterdagavondprogramma Matthijs Gaat Door.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!