Billie Eilish maakt zich op voor de Oscars: 'Heel nerveus'

22 maart 2022 04:31

Billie Eilish (20) en haar broer Finneas O'Connell (24) zullen zondag tijdens de uitreiking van de Oscars hun genomineerde nummer 'No Time To Die' ten gehore brengen, dat ze maakten voor de gelijknamige 'James Bond'-film. Dit meldt een bron aan 'The Hollywood Reporter'.

"We zijn heel nerveus maar tegelijkertijd ook heel opgewonden over het feit dat we zijn genomineerd"

Billie en Finneas zijn voor het eerst genomineerd voor het felbegeerde beeldje en moeten het in de categorie Best Song onder meer opnemen tegen Beyoncé en Van Morrison. "We zijn heel nerveus maar tegelijkertijd ook heel opgewonden over het feit dat we zijn genomineerd", aldus Billie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Billie Eilish legt opnieuw concert stil voor veiligheid fans

Het tweetal won eerder al een Golden Globe, een Critics Choice Award en een Grammy Award voor hun nummer, waardoor ze als de grote favoriet richting de Oscars gaan. Ze twijfelden dan ook geen moment toen ze gevraagd werden om de titelsong te produceren. "Wij zijn gek op James Bond en wilden de franchise daarom een eer bewijzen. Het moest vooral geen trashy liedje worden waarbij je geen moment aan Bond denkt. En terwijl je dan aan het schrijven bent en er muziek bij maakt, kom je al heel snel tot de conclusie dat er al zoveel gedaan is voor alle eerdere Bond-films. We moesten dus echt nog harder ons best doen om iets eigens te maken”, aldus Billie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Eerste Oscarnominaties voor Beyoncé en Billie Eilish

In de afgelopen tien jaar wonnen twee muzikanten een Oscar voor hun Bond-nummer: Adele in 2012 met ‘Skyfall', voor de gelijknamige film, en Sam Smith in 2015 met 'Writing's On The Wall' voor de film Spectre.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!