Peter van der Vorst en Renze Klamer Beeld © RTL

Renze Klamer tekent contract bij RTL: 'Dé plek om carrière voort te zetten'

22 maart 2022 15:15

RTL is weer een gezicht rijker: niemand minder dan Renze Klamer (32) komt het team versterken. Dinsdag maakt RTL bekend dat de presentator een tweejarig contract tekent bij het mediabedrijf.

"Hij is een uiterst waardevolle toevoeging aan ons team"

Vanaf augustus is Renze voor het eerst te zien in zijn eigen late night-talkshow. De dagelijkse talkshow is de hele maand augustus elke werkdag te zien bij RTL 4. Hiermee verstevigt RTL de programmering op de late avond en wordt het late night-team, al bestaande uit Eva Jinek, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan, uitgebreid.

Renze Klamer laat weten zeer tevreden te zijn met zijn overstap van de publieke omroep naar RTL: "Na een paar goede gesprekken met Peter van der Vorst weet ik zeker dat RTL dé plek is waar ik mijn carrière voort wil zetten. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik de kans krijg om weer een talkshow te gaan maken. Daarnaast is er ook alle ruimte om als presentator en maker andere programma’s te ontwikkelen. Dat samen zorgt ervoor dat ik met veel energie en vertrouwen aan dit nieuwe avontuur ga beginnen!"

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Renze Klamer over Khalid & Sophie: 'Niet chic om daar wat over te zeggen'

Ook directeur content Peter van der Vorst reageert enthousiast op de komst van Renze: "We zijn heel blij met de komst van Renze naar RTL. Hij is een uiterst waardevolle toevoeging aan ons team van programmamakers en is breed inzetbaar. Op zowel journalistiek als entertainmentgebied. In beide genres gaan we de komende jaren met elkaar bouwen aan een mooie toekomst. De late night-show in augustus is slechts het begin."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Renze Klamer weer aan het werk na ontslag bij de Vooravond

Renze Klamer tekent contract bij RTL: 'Vol vertrouwen en energie'

00:59