Beeld © ANP

Piet Paulusma dankte Nederland voor trouw kijken naar weerbericht

22 maart 2022 18:22

Piet Paulusma heeft op zijn sterfbed een laatste boodschap aan Nederland doorgegeven aan Jan Slagter (68). De Omroep MAX-baas moest in zijn naam de hele bevolking bedanken dat ze al die jaren naar zijn weerberichten hebben gekeken.

"Over vier jaar Jan, komt er een Elfstedentocht. En willen jullie dan aan mij denken?"

Jan bezocht Piet afgelopen zaterdag, een dag voor de bekende weerman stierf in het ziekenhuis in Leeuwarden. "Hij zag me en een van de eerste dingen die hij zei was: heb je een camera bij je", zei Jan dinsdag in de speciale uitzending van Tijd voor MAX over het leven van Piet. "Hij zei: Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken. En ik wil ze daarvoor bedanken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaanden Piet Paulusma praten over hem in MAX-documentaire

Volgens Jan vond Piet het 'een eer' om meer dan 25 jaar het weer te mogen brengen op radio en televisie. "Aan het einde van het gesprek zei hij ook: 'over vier jaar Jan, komt er een Elfstedentocht. En willen jullie dan aan mij denken?' Ook dat was Piet. Het ging over veel dingen maar ook vooral over zijn werk en het weer en over wat hij heeft betekend voor Nederland."

Het Friese icoon hield het afgelopen jaar bewust stil dat hij kanker had. "Hij dacht dat mensen het dan alleen maar over zijn ziekte zouden hebben", aldus Jan. "Dat mensen als ze naar zijn weerbericht zouden kijken zouden denken: 'oh, daar staat een zieke man'. Dat wilde hij niet." Voor zijn familie was dat volgens de omroepbaas soms moeilijk, omdat zij er daardoor met niemand over konden praten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen nieuwe weerman bij Omroep MAX na dood Piet Paulusma

In de uitzending kwamen ook de kinderen van Piet, zijn ex-vrouw Joke en tweelingbroer Lume aan het woord. Een aantal interviews was op verzoek van Piet al in november opgenomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!