Beeld © ANP

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

23 maart 2022 02:29

Tijdens de uitreiking van de Oscars zondag zal Beyoncé (40) inderdaad optreden met haar genomineerde nummer 'Be Alive'. Dat bevestigde organisator de Academy of Motion Picture Arts and Sciences dinsdag.

Eerder was al bekend dat Billie Eilish het liedje 'No Time To Die' dat zij schreef voor de Bond-film met die titel ten gehore zal brengen. Ook de artiesten achter genomineerde nummers 'Dos Oruguitas' en 'Somehow You Do', Sebastián Yatra en Reba McEntire, treden op tijdens de ceremonie. Het vijfde genomineerde nummer is Down to Joy, geschreven en uitgevoerd door Van Morrison, maar die kon vanwege zijn drukke tourschema niet naar Los Angeles komen. De Academy laat weten dat het nummer daardoor niet te horen zal zijn tijdens de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Nikkie de Jager ontvangt felicitatie van Beyoncé op verjaardag

Beyoncé schreef en zong 'Be Alive' voor de film King Richard, over de vader van tennissterren Venus en Serena Williams. Eerder in de week waren er geruchten dat de zangeres tijdens de Oscarceremonie via een satellietverbinding te zien zou zijn, omdat ze haar optreden zou geven vanaf het tennisveld waar de zussen Williams als kind eindeloos trainden. De Academy liet de locatie van het optreden van Beyoncé in het persbericht dinsdag in het midden.

De andere genomineerde nummers komen uit de films Encanto ('Dos Oruguitas'), Belfast ('Down to Joy') en Four Good Days ('Somehow You Do'). Tijdens eerder grotere prijsuitreikingen dit awardsseizoen kwam Billie Eilish tot nu toe het vaakst als winnaar uit de bus. De 20-jarige is bij een zege zondag de jongste winnaar in deze categorie van de Oscars ooit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!