Beeld © ANP

Leuk: Claudia de Breij met déze hit in Dikke Van Dale

23 maart 2022 13:12

Claudia de Breij (47) kan weer iets bijzonders toevoegen aan haar lijstje met behaalde doelen. Ze staat met haar populaire nummer 'Mag Ik Dan Bij Jou' namelijk in de nieuwste versie van de Dikke Van Dale.

"Naast ziljoen andere woorden staan ook La Kaandorp en ik erin!"

Op haar Instagram-pagina deelt Claudia een foto van zichzelf en Brigitte Kaandorp. 'Vandaag kwam de nieuwe Dikke Van Dale uit en naast ziljoen andere woorden staan ook La Kaandorp en ik erin!' schrijft ze.

Onder het werkwoord 'mogen' staat het nummer van Claudia, als uitdrukking 'mag ik dan bij jou'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claudia de Breij vangt Oekraïense vluchtelingen op in huis

In de zestiende editie zijn meerdere uitdrukkingen te vinden die door bekende mensen zijn bedacht. Deze ingeburgerde citaten vullen soms een betekenis van een woord aan. Denk bijvoorbeeld aan 'Ik heb een heel zwaar leven, echt heel zwaar, moeilijk, moeilijk, moeilijk, moeilijk!' van Brigitte Kaandorp of 'van Afrika tot in Amerika', ontleend aan een nummer van K3.

Claudia de Breij bracht eind vorig jaar nog een bijzonder boek uit, dat ze mocht schrijven ter ere van de achttiende verjaardag van kroonprinses Amalia. In de video hieronder vertelt Claudia hoe het was om Amalia meermaals te spreken en hoe ze haar heeft leren kennen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Claudia de Breij verzorgt voor derde keer Oudejaarsconference

Claudia de Breij over Amalia: 'Ik vind haar schitterend'

02:33