Oscars Beeld © Getty Images

Zoveel verdienen sterren voor het presenteren van de Oscars

27 maart 2022 13:25

Het presenteren van de Oscars: je zou zeggen dat het een enorm lucratieve deal is voor Hollywood-sterren, maar dat blijkt tegen te vallen. Jimmy Kimmel (54), die de awardshow in 2017 en 2018 aan elkaar praatte, onthult in zijn talkshow hoeveel het hem heeft opgeleverd.

"Ik kreeg 15.000 dollar betaald voor mij alleen"

De presentator waarschuwt zijn gast Wanda Sykes, die de ceremonie dit jaar samen met Amy Schumer en Regina Hall aan elkaar praat, alvast: ze wordt 'beroofd' door de Oscar-organisatie. Jimmy kreeg destijds een honorarium van 15.000 dollar, wat omgerekend iets meer dan 13.500 euro is. Best een aardige duit zou je denken, maar voor Hollywood-begrippen is het niet veel. En dan komt daar volgens Jimmy nog eens bij dat Wanda haar vergoeding waarschijnlijk met de twee andere vrouwen moet delen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Als Jimmy Wanda naar het exacte bedrag van de fee vraagt, blijft ze hem het antwoord verschuldigd. Ze denkt dat het 'schaal' is, geeft ze te kennen, verwijzend naar het minimumtarief dat is vastgesteld door de vakbond voor acteurs, SAG-AFTRA. Daarop zegt de presentator: "Waarschijnlijk is het minder dan dat. Ik kreeg 15.000 dollar betaald voor mij alleen. Jullie moeten het waarschijnlijk delen. Het klinkt veel voor één avond, maar er gaan maanden aan voorbereiding aan vooraf."

Bekijk het gesprek hieronder terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Billie Eilish maakt zich op voor de Oscars: 'Heel nerveus'

De Oscars worden op maandag 28 maart om 02.00 uur 's nachts (Nederlandse tijd) uitgereikt. 

Opkomst grote sterren tijdens Oscars nog onzeker door corona

04:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!