Jay-Z Beeld © ANP

Georganiseerd protest bij Oscarfeestje Jay-Z

24 maart 2022 05:42

Nu de Oscarceremonie weer in oude vorm terug is in Los Angeles, vinden er dit weekend ook weer veel sterrenfeestjes plaats rond de uitreiking. Bij één daarvan, de party die Jay-Z (52) heeft gepland, organiseert de lokale hotelmedewerkersvakbond echter een protest.

Het feestje wordt gehouden in Chateau Marmont, een prestigieus restaurant en hotel in West-Hollywood. Die zaak kwam echter onder vuur te liggen toen de eigenaar aan het begin van de lockdown in maart 2020 het personeel op straat zette waardoor zij hun ziektekostenverzekering kwijtraakten. Oud-medewerkers kwamen toen ook naar buiten met verhalen over discriminatie en seksueel wangedrag op de werkvloer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay Z toveren Meghan Markle om tot echte koningin

Vakbond Unite Here Local 11 riep daarom op tot een boycot, die werd gesteund door verschillende sterren. Volgens The Hollywood Reporter besloten de producenten van de film Being the Ricardos vanwege de boycot het hotel te schrappen als opnamelocatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jay Z bedankt gouverneur Minnesota voor goed gesprek

De vakbond heeft Jay-Z woensdag in een persbericht gevraagd een nieuwe locatie te zoeken voor zijn Gold Party. Zo niet, dan wordt er zondag een protest gehouden bij Chateau Marmont.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé en Jay Z geven een leven lang gratis kaartjes weg

Grote modemerken en supersterren lijken een match-made-in-heaven. Zo startte er vorig jaar een bijzondere wereldwijde samenwerking tussen het iconische juwelenmerk Tiffanny & Co en het powerkoppel Beyoncé en Jay-Z. Hun moderne liefdesverhaal past volgens Tiffanny goed bij de campagne About Love, want ook bij The Carters is het niet altijd rozengeur en maneschijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!