Peter Gillis en zijn Nicol Beeld © ANP

Peter Gillis was uren buiten bewustzijn: 'Was een beetje de weg kwijt'

24 maart 2022 15:07

Peter Gillis (60) wilde ondanks zijn ziekenhuisopname woensdag niet wachten met het filmen van 'Familie Gillis: Massa is Kassa', laat de realityster donderdag weten aan het 'ANP'. "SBS wilde de opnames de komende dagen on hold zetten, maar ik zei gisteravond: als we morgen niet filmen dan hou ik ermee op." Peter werd woensdag naar het ziekenhuis gebracht nadat hij onwel was geworden. Die avond mocht hij weer naar huis.

"Halverwege is er daarom nog iemand bij ingestapt, mocht reanimatie nodig zijn"

"Ik doe het veel te graag", zegt de 60-jarige, die donderdag weer volop bezig is met de opnames van het zevende seizoen van de SBS6-serie. "Vanmorgen was iedereen er gewoon weer." Minder werken wil de ondernemer dan ook niet na het incident, hoewel de ziekenhuisopname hem wel 'aan het denken heeft gezet'. "Ik ga het anders indelen. En ik moet afvallen en meer bewegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis met spoed afgevoerd met ambulance

Tijdens een overleg met SBS6 woensdag, waarbij ook zijn zoon Mark en vrouw Nicol waren, werd de ondernemer onwel. "Ik was een beetje de weg kwijt, wist niet waar we het over hadden", blikt hij terug. Daarop werd meteen een ambulance gebeld en hij werd 'met loeiende sirenes, zei Nicol', naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg zakte zijn hartslag naar 25. "Halverwege is er daarom nog iemand bij ingestapt, mocht reanimatie nodig zijn." Dat is niet gebeurd, vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers liggen dubbel om Peter Gillis met pruik: 'Meatloaf is terug'

Peter kreeg een hersenscan in het ziekenhuis in Helmond, omdat in eerste instantie werd gedacht aan een hersenbloeding. Tijdens de scan was hij nog buiten bewustzijn. Na een paar onderzoeken bleek dat zowel een hersenbloeding als onder meer een tia en beroerte uitgesloten waren. Wel is ontdekt dat zijn bloedsuiker te hoog is. De pater familias moet nog een paar keer langskomen, om te onderzoeken wat hem precies mankeert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis wil 4000 gevluchte Oekraïners opvangen in vakantieparken

Vooral zijn familie is erg geschrokken door wat er is gebeurd, zegt Peter, nog meer dan hijzelf. "Ik was zelf uren buiten bewustzijn." Maar hij benadrukt dat het nu wel weer goed gaat. "En de zon schijnt, dat geeft ook weer veel positieve energie."

Eerder belandde zoon Mark ook al in het ziekenhuis:

Massa is Kassa-ster Peter Gillis van slag na overval op zoon

02:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!