Beeld © ANP

Betrapt: Yvonne Coldeweijer verkoopt jurkjes van AliExpress

25 maart 2022 08:36

Yvonne Coldeweijer (35) lag eerder al onder vuur, omdat dure sieraden uit haar webshop van goedkope Chinese webwinkels bleken te zijn. Toch lijkt het er niet op dat ze hiervan heeft geleerd. Yvonne kondigde namelijk gisteren groots haar eigen kledingcollectie aan, die ook lijkt te bestaan uit kledingstukken van AliExpress.

Op Instagram komen verschillende foto’s voorbij van kledingstukken uit haar nieuwe collectie, die exacte kopieën zijn van kledingstukken die van AliExpress afkomen. Yvonne lijkt de jurkjes inmiddels weer uit haar webshop te hebben gehaald, maar het Instagram-account gotcha_aliexpress wist nog snel even foto's van de kledingstukken te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne Coldeweijer niet bang voor aanklacht Marco Borsato

Het is niet de eerste keer dat Yvonne wordt betrapt op het doorverkopen van AliExpress-producten voor een veel hogere prijs. In 2021 bracht het Instagram-account van realityfbi naar buiten dat de sieraden van Yvonne allemaal afkomstig waren van AliExpress. Yvonne ontkende dit destijds en bleef volhouden dat ze haar sieraden echt zelf ontwerpt en dat het prijsverschil door de keuze in materialen komt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gesnapte Yvonne Coldeweijer 'bijna opgelucht'

Yvonne heeft inmiddels gereageerd op de Instagram Stories. Ze ontkent dat ze de kleding direct bij AliExpress heeft ingekocht. "Ik ben een kledingwebshop begonnen. Dat houdt in dat ik producten inkoop bij groothandels en daarna weer verkoop. Alle winkels doen dit zo. Als een jurkje daarom ook bij een andere webshop verkrijgbaar is, of ook op aliexpress terecht is gekomen dan heb ik daar verder niks mee te maken. Ik heb het daar niet ingekocht, maar gewoon bij de groothandel. "