Beeld © RTL

Arjan krijgt dagelijks bedreigingen na deelname aan MAFS

25 maart 2022 12:55

Voor Arjan liep zijn avontuur in 'Married at First Sight' niet zo goed af: hij besloot al vrij snel dat zijn huwelijk met Maurice niet zou werken en werd op social media flink afgemaakt, nadat hij Maurice in zijn eentje op huwelijksreis liet gaan. Aan het 'AD' laat Arjan weten dat hij 'pislink' is over de manier waarop hij is afgeschilderd.

"Ik had een doktersadvies om niét in het vliegtuig te stappen"

De West-Friese bloemist vertelt dat het momenteel niet goed met hem gaat. Hij is moe van de spanning en zijn lijf 'staat de hele dag aan'. "Ik ben in Married at First Sight gestapt om de liefde te vinden en volgde mijn hart. Daar ondervind ik nu schade van. Ik krijg nu negatieve recensies van mensen die nooit mijn klant zijn geweest", zegt hij. En daar blijft het niet bij: "Ze bellen me op en schelden me uit. Ik krijg dagelijks bedreigingen. De politie kan er vooralsnog niets mee, want het is anoniem, maar adviseren me om een dossier bij te houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Joep uit MAFS openhartig over overspannenheid

Arjan wil vooral één misverstand uit de weg ruimen, namelijk dat hij Maurice heeft laten zitten op hun huwelijksreis. "Ik had een doktersadvies om niét in het vliegtuig te stappen. Dat hebben ze niet laten zien of verteld. Ik ben anders neergezet dan de enthousiaste, startende ondernemer die ik ben. En bovendien, nu lijkt het alsof Maurice en ik elkaar helemaal niet mogen, maar we hebben goed contact met elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De vonken (en zoenen) vliegen in het rond bij Antoine en Kim in MAFS

Dat hij destijds niet mocht vliegen, had te maken met een paniekaanval die hij had. "Ik heb drie kwartier uitgehuild bij een arts, een stevige man. Die zei: het is afgelopen, jij gaat slapen en een psycholoog regelen. Je gaat echt niet vliegen, want straks krijg je nog zo'n aanval in het vliegtuig. Ik kreeg zware medicatie, een soort Xanax, om rustig te worden. Ik zat als verdoofd op de bank." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjan uit MAFS reageert: 'Wees voorzichtig met oordelen'

De bloemist kreeg vooral veel kritiek over het feit dat hij de relatie niet eens een kans wilde geven en al na een paar uur besloot dat het niet zou gaan werken. Volgens Arjan is dat gewoon hoe het voor hem werkt. "Ik voel meteen of ik klik met iemand. Dat is gewoon zo. Mijn exen ontmoette ik bij wijze van spreken op zondag en op dinsdag woonden we samen. Ik had die klik niet met Maurice."

Daarnaast voelde hij zich ook totaal niet op zijn gemak. "Ik ging over mijn grenzen, voor het programma en om het Maurice naar de zin te maken. Ik wilde bijvoorbeeld geen openingsdans, want ik vind dat iets voor heterostellen. Ik wilde het wel proberen, maar mijn lijf liet dat niet toe. Ik kreeg paniekaanvallen. En dan ga ik geen theater maken."

Maurice kreeg onverwachts nog een kans in het programma en daar was hij toch wel blij mee:

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast (vooruit) bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!