Beeld © ANP

Evgeniy Levchenko en Victoria Koblenko openen kaasmarkt in Alkmaar

25 maart 2022 12:34

Evgeniy Levchenko (44) en Victoria Koblenko (41) hebben vrijdag de beroemde kaasmarkt in Alkmaar geopend. Dat deed het koppel door op het Waagplein traditioneel de kaasbel te luiden.

"Het is een hele eer om de eerste bel te mogen luiden. Wij houden erg van tradities en bovendien van kaas"

De oud-profvoetballer en actrice zijn beiden van Oekraïense komaf en wilden met hun aanwezigheid aandacht vragen voor de oorlog in Oekraïne. "Het is een hele eer om de eerste bel te mogen luiden. Wij houden erg van tradities en bovendien van kaas. Dus toen de vraag kwam, hebben we volmondig ja gezegd", aldus Evgeniy. "Ook omdat het voor ons een manier is om opnieuw aandacht te vragen voor de situatie in Oekraïne en onze stichting Breath Care for Kids."

Vrienden van Victoria Koblenko in schuilkelders Oekraïne: 'Vrouwen willen hun man niet achterlaten'

03:18
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko ontwerpt kettinkjes voor Giro555 Oekraïne

Het koppel proefden in Alkmaar uiteraard van de aanwezige kazen en de actrice werd een rondje over het plein gedragen door de aanwezige kaasdragers. De voormalig topsporter hielp een handje mee door ook een zogeheten berrie om zijn schouders te hangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko: 'Westen heeft Poetin onderschat'

Het is vrijdag pas de eerste kaasmarkt sinds 1 oktober. Dat was ook de enige kaasmarkt in de afgelopen tweeënhalf jaar. Volgens de gemeente Alkmaar is een 429 jaar oude traditie nu weer in ere hersteld. Voor corona bezochten jaarlijks ruim 175.000 mensen het evenement.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!