Britney Spears Beeld © ANP

Britney Spears overwoog borstvergroting na bodyshaming door vader

25 maart 2022 16:32

Zangeres Britney Spears (40) heeft onder het conservatorship van haar vader James Spears (69) enorm geleden. Ondanks dat ze na ruim 10 jaar eindelijk is bevrijd van haar vader lijken de gevolgen van zijn conservatorschap toch enigszins permanent. Zo onthult Britney op haar Instagram-account dat haar vader de reden was dat ze een borstvergroting heeft overwogen.

"Mijn vader noemde mij altijd dik"

Op Instagram schrijft Britney dat ze haar borsten 'vrij klein' vindt en dat ze daarom een borstvergroting heeft overwogen. Ondanks dat ze met de 'juiste bh' wel 'prima' zijn, vertelt de zangeres dat ze toch langs een dokter wilde om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ze legt uit dat ze heel erg is afgevallen en daarom haar borsten zijn 'gekrompen'. Ze voegt toe: 'Ik maak officieel deel uit van het 'kleine borsten-comité'. (...) Ik weet niet waar mijn borsten zijn gebleven.'

Britney legt uit waar haar onzekerheid vandaan komt. Zo vertelt ze over haar vader die tijdens het conservatorschap aan fatshaming deed. "Mijn vader noemde me altijd dik en dat het niet leuk was om het zware meisje op het podium te zijn. Het was vernederend", legt ze uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears haalt Instagram-account offline

Aan haar volgers vertelt de zangeres dat ze zelfs een bezoekje heeft gebracht aan een plastisch chirurg. Dit was echter van korte duur, want toen de zangeres na 15 minuten nog niet was geholpen, besloot ze de kliniek te verlaten. 'Er was niemand die ons naar binnen liet. (...) Ik ben nooit meer terug geweest', vertelt ze hierover. 

Dat haar borsten 'gekrompen' zijn, lijkt voor Britney in ieder geval geen reden om haar fans niet regelmatig te trakteren op een kiekje van haar voorgevel. Op Instagram deelt ze dan ook geregeld wat naaktfoto's met haar volgers. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hit me baby one more time: Britney Spears werkt aan nieuwe muziek

Sinds september vorig jaar is het grote woord eruit: Britney is eindelijk verlost van haar vader Jamie. Per direct werd Jamie uit zijn rol gezet als toezichthouder van zijn dochter en daarmee kwam het conservatorschap na zo'n ruim 10 jaar ten einde. Michiel Vos was voor ons aanwezig bij de rechtbank in Los Angeles en sprak daar met fans. 

Na ruim 10 jaar is Britney Spears bevrijd van haar vader

09:06