George Clooney Beeld © ANP

George Clooney koopinteresse in voetbalclub van Wayne Rooney

26 maart 2022 14:58

De Engelse voetbalclub Derby County komt mogelijk in handen van George Clooney (60). Volgens boulevardkrant 'The Sun' heeft de Amerikaanse acteur serieuze interesse met een consortium eigenaar te worden van de club waar de Engelse oud-voetballer Wayne Rooney (36) de hoofdcoach is.

"Misschien is het bezit van een voetbalclub wel het op een na mooiste wat er is na zelf voetballen voor een team op dit niveau"

De acteur is op het spoor gekomen van de club door zijn Britse collega Jack O'Connell, die afkomstig is uit het district Derby. George noemde de club al een 'vereniging met een geweldige historie'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George Clooney: 'Nooit gedacht dat ik vader zou worden'

De financiële problemen bij de club moeten worden opgelost. "Dan staat niets een mooie toekomst in de weg", aldus George, die uitlegt waarom hij de club mogelijk wil overnemen. "Misschien is het bezit van een voetbalclub wel het op een na mooiste wat er is na zelf voetballen voor een team op dit niveau. Wie weet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quinty Trustfull straalt na telefoontje van George Clooney

Derby County staat al maanden te koop. Coach Wayne noemde de huidige situatie 'verschrikkelijk'. De club komt uit op het tweede niveau in Engeland en staat laatste nadat het tijdens het seizoen al 21 punten aftrek had gekregen wegens overtreding van de financiële regels.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!