Sean Penn Beeld © ANP

Sean Penn wil Oscars boycotten als Zelenski niet welkom is

27 maart 2022 09:33

Sean Penn (61) steunt het idee van Amy Schumer (40) om president Volodimir Zelenski (44) een toespraak te laten houden tijdens de uitreiking van de Oscars. In een gesprek op nieuwszender CNN riep de acteur zelfs op tot een boycot als het niet gebeurt.

"De meest obscene beslissing uit de filmgeschiedenis"

Amy is zondagavond een van de presentatoren van de Oscar-uitreiking. Eerder deze week deed ze het voorstel om de Oekraïense president een toespraak te laten houden, maar volgens Sean zou de Academy of Motion Picture Arts and Sciences besloten hebben om de president geen spreektijd te geven. "Als dat zo is, dan is dat de meest obscene beslissing uit de filmgeschiedenis", zei Sean. Daarna riep hij op om de uitreiking te boycotten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lin-Manuel Miranda afwezig bij Oscars na positieve coronatest vrouw

De acteur begrijpt dat het voor veel genomineerden moeilijk zou zijn niet te komen, maar volgens Sean is het evenement meer dan alleen een moment voor mensen in de filmindustrie om hun succes te vieren. Het is ook een moment om te protesteren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Sean, zelf in het bezit van twee Oscars, ontmoette Zelenski in februari in Oekraïne. Hij was in het land om een documentaire te maken over de spanningen vanwege de dreigende inval van Rusland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart kanshebber Oscar voor rol als prinses Diana

Tijdens het gesprek op CNN vertelde de acteur ook over het humanitaire werk dat zijn organisatie doet in Oost-Europa. De CORE foundation probeert vluchtende Oekraïners hulp te bieden. Vorige week was Sean nog in Krakau om te praten met de autoriteiten van de Poolse stad over de opvang van vluchtelingen die de Pools-Oekraïense grens waren overgestoken.

Opkomst grote sterren tijdens Oscars nog onzeker door corona

04:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!