Beeld © ANP

Will Smith geeft Chris Rock een klap tijdens Oscarceremonie

28 maart 2022 04:49

Een grap van Chris Rock (57) over Jada Pinkett-Smith (50) viel tijdens de Oscarceremonie zondagnacht behoorlijk verkeerd bij haar echtgenoot, Will Smith (53). De acteur liep het podium op en gaf de comedian een flinke klap.

"Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet"

Chris maakte een grap over G.I. Jane, een film waarin Demi Moore met gemillimeterd haar een militair met die bijnaam speelt. Will reageerde woedend: nadat hij Chris een klap had gegeven zei hij: "Hou de naam van mijn vrouw uit je fucking mond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith geeft duidelijkheid over ontrouw in zijn huwelijk

Op social media wezen al snel veel mensen hun volgers erop dat Jada Pinkett-Smith lijdt aan alopecia, een aandoening waardoor iemand gedeeltelijk of helemaal kaal wordt. In de zaal leken de aanwezigen zich niet goed raad met het incident. Op sociale media circuleerden al snel foto's van diverse sterren in shock op het moment dat het gebeurde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Streamingdiensten in de rij voor filmrechten biografie Will Smith

Een journalist van The Hollywood Reporter die aanwezig was in de zaal liet op Twitter weten dat Will na het incident in tranen was. Tijdens de eerste commercialpauze die erop volgde zou Denzel Washington naar hem en Jada toe zijn gekomen om hen te troosten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jada Pinkett en Will Smith hielden interventie voor zoon na gewichtsverlies

Will ontving dezelfde avond nog een Oscar voor beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in King Richard, over de jeugd van de tennissende zussen Serena en Venus Williams. Tijdens het dankwoord van Will rolden de tranen over zijn wangen. Hij maakte zijn excuses aan de Academy voor het incident eerder op de avond. "Kunst imiteert het leven, ik lijk nu ook op een gekke vader, net zoals dat werd gezegd van Richard Williams", aldus de acteur. "Liefde zorgt ervoor dat je gekke dingen doet. Ik ben diep overweldigd op dit moment in mijn leven. En door de zaken die God wil dat ik doe in de wereld op dit moment. Ik ben geroepen om mensen lief te hebben en te beschermen."

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!