Beeld © Liam Daniel Netflix

Bridgerton-actrices waren 'ziek' van plottwist in seizoen 2

28 maart 2022 12:48

Het tweede seizoen van 'Bridgerton' heeft behoorlijk wat impact gehad op de actrices Nicola Coughlan (35) en Claudia Jessie (32). Er wordt een geheim onthuld en dat kwam als een flinke verrassing, vertellen de twee in een interview met 'People'.

Let op: dit artikel bevat spoilers over het tweede seizoen van Bridgerton.

"Mijn hart klopte zo hard tijdens de laatste aflevering"

Eloise Bridgerton komt erachter dat haar goede vriendin Penelope Featherington eigenlijk Lady Whistledown is. Voor de actrices die deze twee personages spelen, Nicola (Penelope) en Claudia (Eloise), kwam deze wending ook als een grote verrassing, zo vertellen ze in een interview met People. De twee waren flink geschokt toen ze het script lazen.

"Ik was echt geschrokken", zo vertelt Nicola. "We wisten niet dat dit zou gebeuren, want we kregen de scripts de hele tijd stapsgewijs."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Bridgerton bevat 'aanzienlijk' minder seksscènes

Nicola begon vermoedens te krijgen toen ze las over een gesprek tussen Penelope en Eloise. "Claudia en ik hadden het er toen over dat het verschrikkelijk zou zijn als het zou uitkomen. We waren kapot van de gedachte alleen al." Ook tijdens het filmen had Nicola er last van. "Mijn hart klopte zo hard tijdens de laatste aflevering. Ik voelde me ziek. Ik ben ook een groot deel vergeten, want we hebben een groot deel van de laatste aflevering gefilmd in mijn laatste twee weken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze datingshow is een kruising tussen De Bachelor en Bridgerton

Ook Claudia moest even wennen aan de wending, maar is wel hoopvol over wat er nog zal komen. "Ik hoop dat ze weer snel bevriend raken. En als ze het goedmaken, dan denk ik dat het alleen maar goed zal zijn voor hun vriendschap. Op die leeftijd is het best normaal om flinke ruzie met elkaar te krijgen. Ik denk dat het hun band alleen maar zal versterken."

Entertainmentdeskundige Eric de Munck is in ieder geval groot fan van het tweede seizoen van de serie: 

Eric de Munck 'smult' van tweede seizoen Bridgerton

03:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!