Jennifer Lawrence, Chris Rock, 'La La Land' tijdens de Oscars Beeld © Getty Images/ANP

Will Smith is niet eerste viral Oscar-moment: dit ging eerder mis

28 maart 2022 17:02

Will Smith (53) kon de grap die Chris Rock (57) maakte over zijn vrouw Jada Pinkett-Smith (50) niet waarderen en haalde letterlijk naar hem uit. De klap ging direct het wereldwijde web over, maar het is bij lange na niet de eerste keer dat een Oscar-moment viral ging.

1. Jennifer Lawrence kukelt van de trap

Wat een moment. J-Law was genomineerd voor haar rol in Silver Linings Playbook en ging ervandoor met het beeldje voor Beste Actrice. Maar de loop naar het podium ging niet zoals verwacht. De actrice struikelde en viel. Jennifer omschreef het later als een 'verschrikkelijk moment'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BN'ers reageren op klap van Will Smith bij de Oscars

2. La La Land wint níet Beste Film

Misschien wel één van de pijnlijkste momenten in de filmgeschiedenis vond plaats tijdens de Oscar-uitreiking van 2017. Warren Beatty en Faye Dunaway kondigden aan dat de musical-comedy La La Land de Oscar voor Beste Film had gewonnen, waarna de cast en crew het podium betraden. Echter bleek dit niet te kloppen. Moonlight was namelijk de winnaar...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een kijkje in de extravagante Oscars goodiebag ter waarde van 130.000 euro

3. Een naam uitspreken is moeilijk

Naast dat er veel aandacht wordt besteed aan de films van het afgelopen jaar, worden de muzikale hoogtepunten ook gejubeld. Met die reden mocht Idina Menzel langskomen bij de Oscars in 2014. De actrice kwam het Frozen-nummer 'Let It Go' zingen en John Travolta zou dat aankondigen. Maar de Grease-legende wist eventjes niet hoe je haar naam moest uitspreken en noemde haar iets in de richting van Adele Dazeem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dít zijn de winnaars van de Oscars in 2022

4. Intiem momentje

Met 'Shallow' en de film A Star Is Born hadden Lady Gaga en Bradley Cooper een monsterhit te pakken. De geruchten bleven aanhouden dat de twee stiekem een koppeltje waren. Om nog wat olie op het vuur te gooien, gaven ze een wel heel intiem optreden weg tijdens de Oscars van 2019. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoveel verdienen sterren voor het presenteren van de Oscars

5. Broederliefde

Een hoogtepunt in Angelina's carrière moet zijn geweest toen ze haar Oscar in 2000 in ontvangst mocht nemen. Ze won in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in de film Girl, Interrupted. Maar de krantenkoppen de dag erna stonden vooral vol met haar speech, waarin ze verkondigde: "Ik ben zó verliefd op mijn broer." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lin-Manuel Miranda afwezig bij Oscars na positieve coronatest vrouw

6. #OscarsSoWhite

Voor het tweede jaar op rij waren alle 20 acteernominaties van de Oscars in 2016 toebedeeld aan witte acteurs. Er ontstond een boycott en een campagne, #OscarsSoWhite. Will Smiths echtgenoot Jada Pinkett-Smith steunde de actie en kreeg een veeg uit de pan van de presentator van dat jaar; Chris Rock. De komiek vond het geen boycott als je 'niet uitgenodigd' was voor de ceremonie. Het schoot bij zowel Will als Jada in het verkeerde keelgat

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tenniszusjes Venus en Serena Williams reiken Oscar uit

7. Adrien Brody zoent Halle Berry

Halle Berry mocht de de Oscar voor Beste Acteur in 2003 uitreiken. De actrice kondigde aan dat Adrien Brody het beeldje had gewonnen voor zijn rol in The Pianist. Het werd een controversieel moment toen de acteur Halle greep en haar op de mond zoende. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sean Penn wil Oscars boycotten als Zelenski niet welkom is

Als er een Oscar was voor Meest Viral Moment, dan zou die naar Will Smith en Chris Rock gaan:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!