André van Duin en Martin Elferink Beeld © ANP

André van Duin: 'Wat ik met Martin heb meegemaakt is niet te herstellen'

29 maart 2022 10:00

Recentelijk vond André van Duin (75) opnieuw de liefde bij zijn goede vriend Fernando Reyes, die hij al jaren kent. In de podcast '30 MINUTEN RAUW' van Ruud de Wild (52) vertelt de komiek dat ze al een klein half jaar weer contact hadden voordat ze hun relatie wereldkundig maakten.

"Ik vind het prettig om iemand om me heen te hebben. In het geval met Fernando helemaal"

André vertelt in het halfuur dat hij maar slecht alleen kan zijn, iets wat hij de afgelopen twee jaar veel is geweest na het overlijden van zijn man Martin Elferink. Hij overleed in januari 2020 aan de gevolgen van kanker. "Wat ik met Martin heb meegemaakt, dat is niet te herstellen", zegt André in de podcast. "Dat is wat het is. Veel werken, afleiding zoeken. Het leven gaat verder, hè. Aan de gang maar, dat je niet teveel aan je verdriet hoeft te denken. (...) Je moet het doen zoals je zelf denkt dat goed is." 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

André van Duin brengt Animal Crackers terug in Heel Holland Bakt

Martin is en blijft dan ook zijn grote liefde, al heeft André inmiddels het geluk weer gevonden bij Fernando. De alleskunner vertelt aan Ruud dat hij het best lastig vond om dat met de rest van Nederland te delen. "Dat was eigenlijk een raar soort explosie", vertelt de presentator, die het nieuws naar buiten bracht één dag na zijn 75e verjaardag. "Al een klein half jaartje had ik alweer contact met Fernando en toen dacht ik: dit is eigenlijk wel het moment om het te vertellen, want iedereen is zo geweldig, zoveel kaarten, waardering."

"Het is altijd een experimentje hoe de mensen erop reageren, want het is nog maar twee jaar geleden en hoe lang moet je rouwen? De één zegt zo lang en de ander...", vervolgt de verliefde entertainer. "Maar nogmaals, ik kan slecht alleen blijven, of alleen zijn. Dus ik vind het prettig om iemand om me heen te hebben. In het geval met Fernando helemaal, die ken ik al heel lang, al 35 jaar, dus we gingen verder waar we gebleven waren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin werk aan nieuw programma over comedy

Onlangs sprak André in Aran on Tour ook nog openhartig over zijn liefdesleven. Bekijk dat gesprek hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!