Claudia de Breij, Angela de Jong Beeld © ANP

Claudia de Breij geeft Angela de Jong veeg uit de pan: 'Ik kom je overtoepen'

29 maart 2022 13:24

Weinig lof voor Angela de Jong (46) in de nieuwe column van Claudia de Breij (47) in de 'VARAgids'. De columnist is het niet eens met de uitspraak van Angela dat de NPO een 'groot probleem heeft' op de vooravond nadat 'M' is gestopt.

"Bemoei je er niet mee, geef ons tijd, wij hebben de ideeën, niet jullie"

Op niet mis te verstane wijze maakt Claudia Angela duidelijk dat ze één ding vergeet: dat zelfs De Wereld Draait Door, jarenlang het succesnummer van de NPO op de vooravond, niet begon met 'succes en hoge kijkcijfers'.

'Het programma groeide seizoen na seizoen, grotendeels dankzij de kunde en de durf van Van Nieuwkerk, maar ook dankzij zijn opeenvolgende eindredacteuren die, en nu kom ik Angela even overtoepen als kenner want IK WAS ERBIJ, hun gang mochten gaan doordat de omroep zich er niet of nauwelijks mee bemoeide', schrijft Claudia.

Wat Matthijs volgens haar goed deed met zijn team, is de NPO op afstand houden. 'Bemoei je er niet mee, geef ons tijd, wij hebben de ideeën, niet jullie.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong reageert op sneer van Linda de Mol: 'Sneue mediaruzie'

Wie nu een poging mag wagen op het tijdstip waarop Matthijs van Nieuwkerk voorheen domineerde, wordt volgens Claudia bij voorbaat kapot geadviseerd, zodat het 'eigen moet zijn, maar wel zo dat het op De Wereld Draait Door lijkt'.

Terwijl DWDD volgens de cabaretier succesvol werd omdat het 'langzaam groeide tot iets gigantisch'. 'Dus NPO, negeer de recensenten, ontsla de middenmanagers en geef makers gewoon weer de kans om in enige luwte iets te maken dat kan groeien tot iets groots.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong cancelt afspraak met Johan Derksen: 'Zo'n geleuter'

De hele column van Claudia de Breij is nu te lezen in de VARAgids.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!