Kim Feenstra Beeld © ANP

Kim Feenstra maakt uitzondering en deelt gezicht zoontje met wereld

29 maart 2022 15:32

Op Instagram zul je Kim Feenstra (36) er niet snel op betrappen, maar voor de nieuwe '&C’s Oh Baby! Special' maakt het model een uitzondering: het gezicht van zoon Brooklyn (1) op de kiek. "Ik ben niet vies van goedbedoeld advies, maar je moet mij niet gaan ­vertellen hoe ik mijn eigen kind moet opvoeden", vertelt ze in het blad.

"Het liefst pronk ik met Brooklyn als Simba op de Koningsrots. Maar ik ben heel beschermend"

Kim vindt mama zijn het 'allermooiste' en 'alleroverweldigendste' ooit. De komst van haar zoontje heeft niet alleen haar leven, maar ook haar persoonlijkheid veranderd. Zo is ze sinds ze moeder is een stuk geduldiger en liever. "Stanley en ik zijn beiden niet op ons mondje gevallen, maar in plaats van ruziën waar Brooklyn bij is, geven we elkaar nu een kus en parkeren we het gekibbel tot later, als Brooklyn naar bed is. Vaak is de storm dan al gaan liggen", zegt ze in het tijdschrift van Chantal Janzen.

Hoewel het model eenmalig een uitzondering maakt voor het interview en de bijpassende fotoshoot, deelt ze dus normaal het gezicht van zoonlief niet op social media. "Het internet is een gekke plek. Je hoort de raarste verhalen over pedofielen en kinderontvoerders, dat ze door social media ­precies weten waar het kind is op wie ze het hebben gemunt", zo verklaart ze haar keuze. "Het liefst pronk ik met Brooklyn als Simba op de Koningsrots. Maar ik ben heel beschermend."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra bijt van zich af na negatieve reacties bikinifoto

Haar partner Stanley denkt daar net zo over. "Die sluit Brooklyn het liefst op tot z’n achttiende. Qua opvoeding zitten we op één lijn", aldus Kim.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra: 'Waarom zijn wij vrouwen zo hard voor onszelf en elkaar?'

Brooklyn kwam ter wereld met hulp van ivf. Natuurlijk zwanger worden was voor Kim geen optie nadat eerder haar eileiders werden verwijderd omdat er 'iets mis bleek te zijn'. Kim, die altijd al geloofde dat ze moeder zou worden en zelfs een visioen daarover had, wist al voordat ze zwanger was dat ze een jongetje zou krijgen. "Het traject duurde ook niet lang: na twee keer was het raak."

Tegen het einde van de zwangerschap werd het alsnog spannend toen bleek dat Brooklyn in een verstrengeling lag en de navelstreng vijf keer om zijn nekje zat. In het ziekenhuis smeekte Kim om een geplande keizersnede, maar dat deden ze niet zomaar. Pas na twee lange dagen discussie voeren werd ze gehoord en kwam haar zoontje met een geplande keizersnede ter wereld. “Hij had de rode striemen letterlijk in zijn nekje staan”, vertelt Kim. "In de rustkamer zei de verpleegster dat de navelstreng maar tachtig centimeter lang was. Het was nóóit gelukt via de natuurlijke weg.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra fotografeert zichzelf in verrassende fotoserie

Inmiddels kriebelt het bij Kim om voor een tweede te gaan. "Die gedachte spookt door mijn hoofd, maar ik weet ook dat het niet vanzelfsprekend is. We zijn heel dankbaar dat Brooklyn in ons midden is."

&C’s Oh Baby! Special ligt vanaf nu in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!