Chateau Bijstand Beeld © SBS6

Erica in de bres voor Maxime Meiland na kritiek op 'dumpen' Vivé

30 maart 2022 08:12

Erica Meiland (58) lijkt er schoon genoeg van te hebben dat er met vlagen zo veel kritiek is op haar dochter Maxime (26) en hoe zij met haar jongste dochter Vivé omgaat. In de meest recente aflevering van 'Chateau Bijstand' laat Maxime haar dochter heel eventjes achter bij een medewerkster van de kringloop. Kijkers kunnen daar met hun hoofd niet bij. Grootmoeder Erica kan het niet laten om van zich af te bijten.

"Aardig he, van de mevrouw van de kringloop"

In de aflevering is te zien dat Maxime en Erica een kringloopwinkel bezoeken, waar Maxime besloot om baby Vivé even achter te laten bij een medewerkster van de zaak. Kijkers van het programma spraken in grote getale schande van deze actie. 'Meid, waar zit je verstand joh?' vroegen meerdere mensen zich af.

Onder één van de kritische reacties op het handelen van haar dochter, schrijft Erica: 'Aardig he, van de mevrouw van de kringloop!' Dan was er ook nog de kritische noot dat de kinderwagen wel van het bijstandsbudget gekocht moet worden. 'Later vinden we er eentje in de kringloop van Uithoorn voor 20 euro.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wendy van Dijk 'redt' Martien Meiland uit bijstandshuis: 'Ik was helemaal kapot'

Voordat Chateau Bijstand begon, was er al veel kritiek op het programma. Zo vond bijvoorbeeld Angela de Jong het programma niet in de moderne tijdsgeest passen, gezien steeds meer mensen problemen hebben met geld. De mensen bij wie Martien, Erica en Maxime in de buurt kwamen wonen, schetsen echter een heel ander beeld. Zij zijn juist zeer te spreken over de Meilandjes. In de video hieronder zie je daar alles over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Wie had nou eigenlijk de grootste problemen met Chateau Bijstand?

Oude buren Meilandjes nemen het voor ze op: 'Ze hebben hier geslapen'

03:57

De aflevering van Chateau Bijstand kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!