Barrie Stevens Beeld © ANP

Barrie Stevens verscheurde bijbel van zijn grote liefde na break-up

31 maart 2022 16:00

Barrie Stevens is op zijn dertiende door zijn grote liefde Alan ingeruild voor een vrouw. De zanger en choreograaf was zo boos en geschokt dat hij vervolgens de bijbel van deze jongen verscheurde. Dat vertelt de 77-jarige in de nieuwe aflevering van de podcast 'Dat komt nooit meer goed' van Malou Holshuijsen (34) en Roos Schlikker (47).

"Ik was zo jaloers, ik voelde mij zo verraden"

"Ik was 13 jaar en smoorverliefd op die jongen", vertelt Barrie openhartig. "We zaten veel in de bossen, daar verkenden we elkaars lichamen. Het was voor het eerst dat ik een lichaam zag waar ik opgewonden van raakte. Ik rook en proefde van een ander, het was proeven van de verboden vrucht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barrie Stevens komend najaar voor het eerst solo op de planken

Uiteindelijk ging Alan er echter vandoor met een vrouw. "Ik was zo jaloers, ik voelde mij zo verraden", vervolgt de choreograaf. "Uit wraak heb ik zijn bijbel gestolen en in duizend stukken gescheurd." Zijn vader kwam hierachter en dwong Barrie om een nieuwe te kopen voor Alan. "Ik heb de allermooiste uitgezocht, een veel mooier exemplaar dan Alan al had. Ik heb zeven maanden klusjes moeten opknappen en zakgeld moeten inleveren. Maar Alan zou elke keer dat hij in zijn bijbel zou kijken aan mij denken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barrie Stevens pakt groots uit met 55-jarige theaterjubileum

Het was een vreselijke periode in het Verenigd Koninkrijk, voegt Barrie daaraan toe. "Gays werden aangezien voor criminelen, je leefde in een angstcultuur. Alles moest stiekem, alles wat ik deed was geheimzinnig." De zanger, danser en choreograaf viert op 14 april zijn 55-jarig podiumjubileum. Hij doet dit met een speciale opvoering van zijn solovoorstelling I'm an artist in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In de show blikt de artiest openhartig terug op zijn werk en zijn leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barrie Stevens over zijn bekende uitspraak 'vooral doorgaan'

De locatie is bijzonder voor de entertainer. Hij maakte 55 jaar geleden zijn debuut op datzelfde podium toen hij mee mocht spelen in de musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt en Harrie Bannink. De première van deze voorstelling vond plaats in het DeLaMar Theater.

Barrie had nog een leuk nieuwtje in de podcast: hij wordt ambassadeur van Pride Amsterdam. Hij hoopt op die manier 'een soort inspiratie' te zijn voor jonge gays die moeite hebben zichzelf te accepteren. "Ik heb er zelf zestig jaar over gedaan om de volledige acceptatie van mijn eigen homoseksualiteit te zien. Om te zien hoe ik dat durfde, hoe dat langzaam toenam. Ik zie nu ook zoveel jonge mensen, de mensen van de toekomst, die om die reden waanzinnig in de problemen zitten. Ik hoop dat ik die mensen op een of andere manier kan helpen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!