Stefano Keizers Beeld © ANP

Deelnemers De Verraders kregen na afloop psychische hulp

1 april 2022 07:30

De BN'ers die meedoen aan het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma 'De Verraders' kregen na afloop psychische hulp aangeboden. En dat was vanwege de vele complotten en leugens waarmee de deelnemers te maken kregen in sommige gevallen hard nodig, zo vertelt actrice en deelneemster Babette van Veen.

"Je komt er als een ander mens uit, daar moet je wel rekening mee houden"

"Toen ik thuiskwam moest ik wel even een paar dagen bijkomen", zo vertelt Babette aan het ANP. "Ik zat zo hoog in mijn energie en had continu het gevoel van 'ik moet door, ik moet opletten en niet verslappen'. En dan belde er een psycholoog om te kijken hoe het met je ging."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze BN'ers maken groep De Verraders compleet

Volgens kleinkunstenaar Stefano Keizers, die ook meedeed, kregen alle deelnemers vooraf ook een psychologische test om te kijken of zij het programma mentaal zouden aankunnen. Al maakt de uitkomst daarvan volgens hem niet veel uit. "Hoe instabieler je overkomt, hoe groter de kans dat je gecast wordt, denk ik. Daarom verschijn ik altijd in zoveel van dit soort programma's", zo grapt hij.

Stefano denkt serieus dat deelname aan een programma als De Verraders mentaal iets met je doet, vooral 'met het algemene vertrouwen richting andere mensen'. "En de vraag hoe je dat na zo'n intensief spel nog op een normale manier kan uitvoeren. Je komt er als een ander mens uit, daar moet je wel rekening mee houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Liegen gaat weer beginnen: eerste namen De Verraders bekend

In De Verraders probeert een groep van achttien BN’ers zoveel mogelijk zilverstaven te bemachtigen. Onder hen bevinden zich ook enkele verraders die het spel proberen te saboteren. De andere spelers moeten de verraders zien te ontmaskeren en zo zien te voorkomen dat zij er uiteindelijk met de zilverschat vandoor gaan. De nieuwe reeks is vrijdag voor het eerst op tv.

Hoe heftig het ook was, de meeste deelnemers zouden ja zeggen als ze opnieuw gevraagd zouden worden. "Ja, ik zou het zo weer doen. Ik vond het enig", aldus Babette.

Eén ding is in ieder geval zeker en dat is dat we vrijdag weer kunnen genieten van een spannend seizoen.

Emoties lopen hoog op in nieuw seizoen De Verraders

00:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!