Rachel Hazes en Klaas Otto Beeld © ANP
Tim van Rodijnen
Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

'Ondanks alles wilde ik toch weten of Rachel écht nog een kind wilde'

1 april 2022 14:23

Journalist Tim van Rodijnen (26) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In zijn tweewekelijkse column pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast of ontroert.

"Ik betrapte me er zelf ook op dat ik dacht: moet je dat nou nog een keer willen?"

Het spraakmakendste showbizznieuws deze week ging weer eens over de familie Hazes. Over Rachel deze keer. De 52-jarige zou opnieuw moeder willen worden. Althans, die geruchten gingen. En hoewel heel Nederland keer op keer laat weten klaar te zijn met moeder Hazes, waar ik me vaak wel in kan vinden, vroegen we ons toch weer massaal af of Rachel écht nog een kinderwens had.

Dat gebeurde natuurlijk niet zomaar. Doordat een medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch zijn moreel kompas even kwijt was, belandden ziekenhuisgegevens - het ging om een afspraak voor een vruchtbaarheidstest - van Rachels nieuwe vriend Klaas Otto in handen van juicechannel_. Die deelden dat weer, waardoor heel Nederland dacht dat Rachel en Klaas een kind wilden. De afspraak bleek oud te zijn en gemaakt door de ex van Klaas. Klaas en Rachel bleken helemaal geen kind te willen. Ondertussen doet het JBZ onderzoek naar de medewerker die zijn/haar/hen gedragscode heeft overtreden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel en Klaas geven eerste interview: 'We hebben het fijn samen'

Maar goed, door het bericht over de vruchtbaarheidstest van Klaas dacht heel Nederland dus dat Rachel Hazes wél opnieuw moeder wilde worden. Op social media las je de duizenden reacties al: ‘Dan is je kind vijf jaar jonger dan je kleinkind!’ schreven meerdere mensen. ‘Het moet niet gekker worden’, zeiden anderen. Ik betrapte me er zelf ook op dat ik dacht: moet je dat nou nog een keer willen? Zeker gezien je getroebleerde relatie met Dré en Rox.

We vinden toch iedere keer weer wat van Rachel. Zo ook ik. We love to hate her, denk ik. Onlangs kondigde moeder Hazes nog aan dat ze over niet al te lange tijd in de anonimiteit wil verdwijnen. “Dit houd ik niet lang meer vol”, zei Rachel. De vlag ging bij sommige mensen nog net niet uit. En toch: iedere keer wanneer Rachel opduikt in het showbizznieuws, duik ik als een hyena op het nieuws om het te lezen. Ik wil er wat van vinden. Vind het dus stiekem nog wel fijn ook, dat ze voorlopig nog niet in de anonimiteit leeft.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes deelt liefdeskiekje met nieuwe vriend

Rachel zoekt vaak genoeg zelf de media op, waarna ze (soms terecht) een shitstorm over zich heen krijgt. Nu wordt er iets over haar de wereld in geslingerd, wat achteraf niet waar blijkt te zijn, en zijn er weer duizenden mensen die niet al te aardige dingen over haar zeggen. En de wens voor die reacties zal bij moeder Hazes vast nóg kleiner zijn geweest dan haar niet-bestaande kinderwens. Helaas voor Rachel kwam die eerste ‘wens’ nog uit ook. Leefde ze maar alvast in anonimiteit.

Rachel Hazes ontkent babygeruchten: 'Absoluut niet waar'

00:50
Tim van Rodijnen

Online redacteur RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!