Kim Feenstra Beeld © ANP

Kim Feenstra uitgeroepen tot Model of the Year

2 april 2022 23:20

Kim Feenstra (36) is bij de allereerste uitreiking van de Dutch Lion Awards, een nieuw modegala, uitgeroepen tot Model of the Year. Ze kreeg van de jury de voorkeur boven Felice Nova Noordhoff en Wouter Peelen, zo is zaterdagavond bekendgemaakt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Designer of the Year Award ging naar David Laport. Hij maakte vorig jaar meerdere jurken voor Chantal Janzen en Edsilia Rombley voor het Eurovisiesongfestival. Ook grote internationale sterren dragen zijn creaties. De andere genomineerden waren Jan Taminiau, een van de favoriete modeontwerpers van koningin Máxima, en Iris van Herpen.

Chantal Janzen showt 'eerste versie' van haar songfestival-jurk

02:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra: 'Waarom zijn wij vrouwen zo hard voor onszelf en elkaar?'

Zeynep Dag won de Accessories Designer of the Year Award. De schoenenontwerpster verkocht schoenen aan onder anderen Beyoncé, Rihanna en Jennifer Lopez. De Talent Award ging naar Sterre van Ouwerkerk. Tuyk van Dam mocht de Influencer Award ophalen.

Alle winnaars kregen een bronzen beeld in de vorm van een leeuw, ontworpen door kunstenaar Chris Tap.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Karel Roeleveld, initiatiefnemer en voorzitter van stichting Dutch Lion Awards, wil met het gala de internationale positie van Nederland binnen de mode-industrie versterken. Ook ziet hij het als een podium voor alle topdesigners en opkomende talenten die Nederland heeft. De prijzen worden voortaan elk jaar op de eerste zaterdag van april uitgereikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!