Willie Wartaal

Willie Wartaal werkt zich in het zweet voor zitwerkend Nederland

4 april 2022 07:00

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Willie Wartaal (39) gestrikt als ambassadeur voor de zogeheten Nationale Beweegminuut. De rapper moet ervoor zorgen dat Nederlanders die zittend werken vaker opstaan om te bewegen.

Willie, bekend van de hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig, heeft voor de campagne een gelijknamig nummer geschreven en maakte samen met Nederland in Beweging-gezicht Olga Commandeur een videoclip. De twee lanceren de actie dinsdag samen in de tramremise van het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM. De single komt deze week uit op Spotify.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DJVT-Willie Wartaal klapt uit de school over drugsgebruik

Doel van de Nationale Beweegminuut is 'beeldschermwerkers' iedere werkdag om 11.00 uur één minuut te laten bewegen. Volgens het ministerie is Nederland Europees kampioen zitten. In geen enkel ander land zit zo'n groot gedeelte van de bevolking (32 procent) meer dan 8,5 uur per dag.

Door te veel en te lang zitten is de kans groter op ziektes en zelfs op vroegtijdig overlijden. Ook hebben zitters een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Olga Commandeur krijgt Nederland tijdens de crisis nóg meer in beweging

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!