Beeld © ANP

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan

5 april 2022 17:20

Yvonne Coldeweijer (35) heeft zich opnieuw niet bepaald geliefd gemaakt bij een BN'er. Deze keer heeft ze Samantha Steenwijk (35) tegen zich in het harnas gejaagd en dat blijft niet zonder gevolgen: de zangeres heeft haar namelijk aangeklaagd, zo vertelt Yvonne in een nieuwe YouTube-video.

"Die denkt echt dat ze Beyoncé is ofzo, Beyoncé Steenwijk"

Het begon allemaal met een video die Yvonne een tijdje geleden plaatste, waarin ze beweerde dat het plotselinge gewichtsverlies van Samantha niks te maken heeft met paardrijden en het eten van kleinere porties. Volgens Yvonne had Samantha 'maximaal gecheat en ook nog eens illegaal'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Betrapt: Yvonne Coldeweijer verkoopt jurkjes van AliExpress

Samantha zou namelijk levensgevaarlijke lomax-pillen en daar zou Yvonne ook bewijs van hebben. Lomax-pillen zijn illegaal in ons land. "Waarom is het illegaal? Omdat mensen daar schijnbaar een hersenbloeding door hebben gekregen. Nederland heeft gezegd: 'Dit is te gevaarlijk, dit gaan we niet toestaan,'" zo legde Yvonne uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne Coldeweijer niet bang voor aanklacht Marco Borsato

Onlangs liet Yvonne in haar stories en in een YouTube-video weten dat Samantha deze geruchten met klem ontkent, maar deze 'rectificatie' blijkt niet genoeg te zijn. In haar nieuwste video laat Yvonne namelijk weten dat ze wordt aangeklaagd door Samantha. Nadat Yvonne, Samantha en de advocaat van Samantha het niet eens werden over de manier van rectificeren ontving Yvonne gisteren een dagvaarding in de brievenbus voor een kort geding.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne Coldeweijer niet bang voor aanklacht Marco Borsato

"De rectificatie mocht niet in eigen woorden, maar had precies zo moeten zijn zoals zij het hadden opgeschreven," vertelt Yvonne. "Dit is toch heel apart dat je na een rectificatie alsnog iemand voor de rechter gaat slapen, heb je niks te doen ofzo?" Volgens Yvonne eist Samantha niet alleen een rectificatie maar ook 5000 euro voor immateriële schade.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gesnapte Yvonne Coldeweijer 'bijna opgelucht'

Yvonne is niet van plan dit zomaar over zich heen te laten gaan. "Ik blijf bij mijn standpunt dat dit gewoon waar is, volgende week dinsdag moet ik voor de rechter verschijnen. Wat een geldverspilling en tijdverspilling. Heb je al een rectificatie gekregen en dan is het nog niet goed. Die denkt echt dat ze Beyoncé is ofzo, Beyoncé Steenwijk." Samantha en haar manager laten vandaag weten dat de zaak onder de rechter staat en dat ze verder niet willen reageren. 

Samantha vertelde ons eind vorig jaar al hoe het haar was gelukt om 22 kilo af te vallen:

Samantha Steenwijk viel 22 kilo af: 'Je moet het voor jezelf doen'

00:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!