Beeld © ANP

Olcay had moeite met idee van stoma bij Ruud: 'Gadver, heb ik weer!'

05 april 2022 22:08

Olcay Gulsen (41) en Ruud de Wild (52) hebben allesbehalve een makkelijke start gehad van hun relatie. Niet alleen kwamen ze tijdens de coronapandemie bij elkaar, maar Ruud bleek ook nog eens darmkanker te hebben. In een interview met 'Vriendin' vertelt Olcay openhartig over de moeilijke momenten die ze tijdens zijn ziekteperiode had.

"Dan was ik natuurlijk weer die oppervlakkige trut die alleen om uiterlijk gaf"

Na drie turbulente jaren zijn de twee eindelijk een beetje in rustiger vaarwater gekomen. Toch is hun relatie niet meer hetzelfde, zo vertelt Olcay. "Als iemand zo ziek en afhankelijk is, dan is dat de ultieme relatietest. In vorige relaties zou ik gedacht hebben: mijn projecten moeten doorgaan. Ik was altijd behoorlijk op mezelf gericht. Maar nu dacht ik: Ruud is nummer één. Ik ga hem erdoorheen helpen. Ik zorg ervoor dat ik bij hem ben, bij alle afspraken met artsen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen maakt programma over gewelddadige partners

Olcay vond vooral de onzekerheid moeilijk in deze periode. "Ruud was bang dat 'ie het niet zou overleven. Hij bleef me maar vragen of het goed zou komen. Ik vond het moeilijk om te zeggen: 'Het komt goed' als je niet wéét of het goedkomt. Ik merkte dat dat mij soms wanhopig maakte. Maar als ik eerlijk zei: 'Dat weet ik niet', raakte hij van slag. Dus zei ik: 'Ik weet het niet schat, maar ik heb er een goed gevoel over.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen: 'Ik plas geregeld in mijn broek'

De presentatrice vertelt dat ze zichzelf ook op een andere manier heeft leren kennen. "Toen ik hoorde dat Ruud misschien een stoma zou krijgen, dacht ik: gatver, heb ik weer! Ontmoet ik de liefde van m’n leven, moet hij z’n ontlasting in een zakje met zich meedragen. Tegelijkertijd vond ik het moeilijk om aan anderen toe te geven dat ik die gedachten had, want dan was ik natuurlijk weer die oppervlakkige trut die alleen om uiterlijk gaf in plaats van om haar zieke man. Maar toen Ruud tijdelijk een stoma kreeg, dacht ik: waar heb ik me nou druk over gemaakt? Er is prima mee te leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen voor de zoveelste keer uit haar broek gescheurd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!