Maxime Meiland. Beeld © ANP

Maxime Meiland verdedigt zichzelf na kritiek: 'Kan wel met geld omgaan'

6 april 2022 07:29

Maxime Meiland (26) komt nog even terug op haar uitspraken die ze in de 'Beau Monde' heeft gedaan en volgens haar daarna een eigen leven zijn gaan leiden. Zo zou Maxime helemaal niet shoppen zonder te kijken naar het prijskaartje. Het is wél zo dat ze incidenteel vergeet naar het prijskaartje te kijken als ze echt een héél leuk item ziet, legt de realityster uit in haar Instagram Stories.

"Dus rustig aan mensen en doe allemaal niet zo gek alsof ik niet met geld om kan gaan"

Wat zei Maxime precies in de Beau Monde? "Het overkomt mijn vader en mij regelmatig dat we, uit enthousiasme, niet op het prijskaartje gekeken hebben. Dan staan we bij de kassa en is het: 'Dat wordt dan negenhonderd euro'. Voor iets simpels als een trui. We durven vervolgens niet te zeggen: ‘Oh meid, hang maar terug’. Al balend halen we dan onze pinpas tevoorschijn." 

Negenhonderd euro is dan ook ongeveer vier keer zo veel als het budget waar Maxime van moest leven in het programma Chateau Bijstand, dat momenteel op de kijkbuis te zien is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Erica in de bres voor Maxime Meiland na kritiek op 'dumpen' Vivé

Maxime heeft het gevoel dat ze haar uitspraken verder toe moet lichten. "Want ik zie weer allemaal artikels die niet kloppen", zegt ze in de video die ze deelt. Maxime shopt helemaal niet zonder naar het prijskaartje te kijken, verklaart ze. 

"Het gaat om een interview waarin ik vertel dat het mij weleens is gebeurd dat als ik aan het winkelen ben, ik een onwijs gaaf item zie en dan dus vergeet op het prijskaartje te kijken en dat je dan uiteindelijk naar de kassa gaat en dat ze dan een belachelijk hoog bedrag daarvoor vragen, maar dat ik dan te schijterig ben om te zeggen: 'Nou nee, laat maar, hang het maar terug.' Dat durf ik niet."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Anna Nooshin bijt van zich af na uitspraken Maxime Meiland

Volgens Maxime is 'die trui van 900 euro' slechts een voorbeeld van 'iets simpels' waarvan je denkt: dat kan nooit megaduur zijn. "Dus rustig aan mensen en doe allemaal niet zo gek alsof ik niet met geld om kan gaan of whatever."

Onlangs kocht Maxime een nieuwe miljoenenvilla, omdat ze haar oude huis in Noordwijk iets aan de kleine kant voor. "Ik werk er hard voor", zeide Meiland-telg erover. In de video hieronder vertelt ze meer over haar nieuwe woning.

Maxime Meiland koopt dit miljoenenpand: 'Ik werk er hard voor'

02:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!