Beeld © ANP

Gepeste Famke Louise stopte op haar zestiende noodgedwongen met school

06 april 2022 19:20

Dat je op je zestiende al bekend bent, omdat je in YouTube-filmpjes verschijnt, kent niet alleen maar leuke kanten. Zo vertelt Famke Louise (23) in het programma 'Geroezemoes' van RUMAG voor het eerst over haar verschrikkelijke schooltijd en dat ze door pesterijen zelfs met school is gestopt.

"Het werd me onmogelijk gemaakt"

Tijdens die periode is Famke nog samen met haar ex Tim. De twee hebben in die tijd een ongezonde relatie en de rapper vreest naar eigen zeggen voor haar leven. Op school wordt het haar als zestienjarige puber ook niet makkelijk gemaakt. De kritiek die ze dan ontvangt onder de zogenaamde prankvideo's noemt ze 'lastig'. "Mensen [op school] kijken je aan en je krijgt toch last van dingen", vertelt Famke.

"Op een gegeven moment kwam de haat naar school en gingen mensen op mij spugen in het trappenhuis. Dat is de reden waarom ik ben gestopt met school en volledig voor mijn carrière ben gegaan", vervolgt ze. "Ik heb er nog nooit zo over kunnen praten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise staat sinds moederschap 'heel anders in het leven'

Een jaar nadat scholieren haar leven tot een hel maken en ze stopt met leren, probeert de rapper het nog een keer. "Ik heb toen een opleiding tot schoonheidsspecialiste gedaan", vertelt ze. Daar viel de 'haat' mee. "Daar had ik juist last van mensen die op de deuren gingen bonken en dat ze me volgden naar het lokaal. Dat ze obsessief zijn van: oh, Famke Louise zit op onze school en ik moet zo dicht mogelijk bij haar in de buurt komen."

Nadat leerlingen in de pauzes hun telefoon in haar gezicht duwen, realiseert Famke dat school niet voor haar is, terwijl ze 'net als ieder ander haar diploma had willen halen'. "Het werd me onmogelijk gemaakt. Dat was jammer."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Famke Louise woest na roddels over Ali B: 'Inbreuk op mijn privacy'

Bekijk het hele gesprek hieronder terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!