Ruud de Wild, Johnny de Mol Beeld © ANP

Ruud de Wild neemt het op voor Johnny de Mol: 'Gaat te ver'

6 april 2022 18:56

Johnny de Mol (43) is opnieuw het gesprek van de dag nadat eerder vandaag bekend wordt dat de politie zijn ex-vriendin Shima Kaes heeft verhoord in de mishandelingszaak die zij tegen de presentator heeft aangespannen. Ruud de Wild (52) noemt Johnny op NPO Radio 2 een 'makkelijk slachtoffer'.

"De familie de Mol zegt geheel terecht: we laten ons niet chanteren"

Het dossier - inclusief medische gegevens en foto's - van de aangifte die Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol heeft gedaan ligt op straat. Opinieblad HP/De Tijd heeft het volledige dossier van de mishandelingszaak rond Johnny en Shima in handen gekregen en schetst een gedetailleerd beeld van de verschillende vermeende geweldsincidenten.

Als Ruud het nieuws op de radio bespreekt, zegt hij onder andere: "Ik weet dat Johnny een ongeleid projectiel is. Hij is niet een van m'n allerbeste vrienden. Hij is de zoon van een miljardair. Een makkelijk slachtoffer dus." 

John van den Heuvel twijfelt aan motief ex Johnny de Mol: 'Kamikazeactie'

08:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Details mishandelingszaak Shima Kaes en Johnny de Mol gelekt

Ruud zegt 'toevallig van heel dichtbij te weten dat deze mevrouw geld wilde'. "De familie de Mol zegt geheel terecht: we laten ons niet chanteren. De rechter bepaalt. Nu gaat zij [Shima] naar buiten, omdat ze geen geld krijgt, met allerlei details waartegen hij zich niet kan verweren. Dat gaat veel en veel te ver", meent de radio dj. 

Hij noemt het 'bizar'. "Alles moet maar kunnen. Je moet alles maar mogen roepen in dit land. Belachelijk. Echt belachelijk! (...) Deze vrouw heeft geld gevraagd, echt heel veel geld, en dat heeft ze niet gekregen!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks neemt opnieuw HLF8 over van Johnny de Mol

Het eerste geweldsincident zou volgens het dossier hebben plaatsgevonden in januari 2015 in Mexico. Een woordenwisseling over Johnny's cocaïnegebruik zou zijn uitgemond in een ruzie met fysiek geweld. In de aangifte spreekt Shima van slaan en schoppen. Bovendien zou Johnny aan haar haren hebben getrokken en bovenop haar hebben gezeten. 

De presentator zou een dag later zijn excuses hebben aangeboden in een WhatsApp-bericht, een screenshot wordt aangedragen als bewijs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!