Gerard Joling Beeld © ANP

Gerard Joling geeft update uit ziekenhuis: 'De pijn is niet normaal'

06 april 2022 22:12

De gezondheid van Gerard Joling (61) is verslechterd. De zanger is vandaag van het Amstelland-Ziekenhuis naar het VU MC overgeplaatst, zo laat hij weten aan 'De Telegraaf'.

Gerard ligt sinds een paar dagen in het ziekenhuis met een longontsteking, waardoor hij verstek moest laten gaan bij de persmoment van De Toppers. Volgens de zanger begon de ontsteking met een vervelend kuchje en heeft hij al twee weken lang last van zijn long. Het bleek geen longembolie te zijn. "Ik kreeg tien dagen geleden griep, geen corona. En daar kwam die longontsteking overheen. De pijn wordt veroorzaakt door het vocht achter een long."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard ter observatie in het ziekenhuis vanwege longontsteking

Vandaag vertelt de zanger dat hij 'wacht op wat er komen gaat'. "Het gaan namelijk hele spannende dagen voor me worden. Morgenmiddag [donderdagmiddag], zo is me verteld, gaan ze via mijn rug een drain naar binnen brengen. Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden.

Gerard is ervan geschrokken. "Het is heftig en pittig", vertelt hij. De zanger houdt hoop op een goede afloop en gezondheid. Hij is ervan overtuigd dat het goedkomt. "Ik blijf positief denken, maar de pijn is alleen niet normaal."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling heeft longontsteking en mist Toppers-persconferentie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!