Beeld © ANP

Free Britney-beweging: 'Britney heeft nog steeds hulp nodig'

08 april 2022 04:11

De Free Britney-beweging in Los Angeles heeft fans via sociale media opgeroepen om hun idool opnieuw te komen steunen in juli, wanneer er drie rechtszaken dienen in navolging van het beëindigen van Britneys curatorschap. Hoewel Britney (40) sinds half november haar vrijheid terug heeft, en daarmee haar leven, zijn er nog een aantal lopende zaken die voor de rechter moeten komen.

"Het is een zaak tussen Lynne en haar advocaten"

Op 13 juli dient de zaak tegen Tri Star, het managementbureau dat jarenlang samenwerkte met Jamie Spears, de vader van Britney die ruim dertien jaar lang haar toezichthouder was. Mathew Rosengart, Britneys advocaat, meent dat Tri Star 'op geen enkele wijze heeft meegewerkt om informatie over cliënt te openbaren om zodoende duidelijkheid te scheppen'. De zangeres zegt tijdens haar curatorschap door te hebben moeten werken in Las Vegas, waar ze zeven per week moest optreden, niemand mocht zien en een financiële toelage per week kreeg van haar vader, terwijl ze dagelijks duizenden dollars verdiende met haar werk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Assistent houdt naakte Britney Spears vast in zwembad

Het dispuut dat Britney heeft met haar moeder Lynne komt op 20 juli voor. Lynne vroeg een week voor het opheffen van Britneys curatorschap om haar advocatenkosten van ruim 550.000 euro door haar dochter te laten vergoeden, omdat ze meent dat het mede dankzij de door haar ingehuurde advocaten is dat de zangeres weer 'vrij' is. Advocaat Rosengart ziet dat heel anders: "Op geen enkele wijze kan worden aangetoond dat het curatorschap, of beter gezegd voormalig curatorschap, verantwoordelijk gehouden kan worden voor kosten die gemaakt zijn door een derde partij, in dit geval Lynne Spears. Hoewel Lynne in haar recht stond om haar eigen juridische team in te schakelen van haar eigen geld, is er geen enkele basis om Britney nu daartussen te zetten. Het is een zaak tussen Lynne en haar advocaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears betaalt advocatenkosten moeder niet

Tot slot dient er op 27 juli nog een zaak met 'dingen die verder ter tafel komen'. Hoe die dag er precies uit gaat zien is nog niet bekend. 'The Britney Army' komt op elke zittingsdag naar de rechtbank in Los Angeles. Iemand die zich ook het slachtoffer voelt, is de zus van Britney. Zij zoekt de laatste tijd regelmatig de publiciteit op:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears overwoog borstvergroting na bodyshaming door vader

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!