Olivia Rodrigo Beeld © ANP

Olivia Rodrigo grote winnaar Kids' Choice Awards

10 april 2022 08:57

Zangeres en actrice Olivia Rodrigo (19) en de serie 'High School Musical: The Musical: The Series', waarin ze de hoofdrol speelt, hebben zaterdag de meeste prijzen gewonnen tijdens de Kids' Choice Awards. De 35e uitreiking van de awards van jeugdzender Nickelodeon vond plaats in de Barker Hangar in Santa Monica in Californië.

Olivia won zelf twee beeldjes: voor favoriete vrouwelijke tv-ster en favoriete muzikale doorbraak. High School Musical: The Musical: The Series won voor favoriete jeugdserie en ook hoofdrolspeler Joshua Bassett won voor zijn rol het beeldje voor favoriete mannelijke tv-ster. Andere winnaars in de televisiecategorieën waren onder meer America's Got Talent, iCarly en SpongeBob SquarePants.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grammy van Olivia Rodrigo kapotgevallen

In de muzikale categorieën won Billie Eilish twee keer, voor favoriete album en nummer. Ook Ariana Grande, Ed Sheeran, BTS, Justin Bieber en Adele vielen in de prijzen.

Bij de films was Spider-Man: No Way Home de grote winnaar. Die won voor favoriete film en ook hoofdrolspelers Tom Holland en Zendaya gingen naar huis met een prijs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

No Way Home is succesvolste Spider-Man-film ooit

Het gezin van vlogster Nienke Plas en autocoureur Max Verstappen hebben ook een Kids' Choice Award gewonnen. De familie Plas heeft gewonnen in de categorie voor favoriete familie van Nederland en België. Max kreeg van de jonge kijkers de meeste stemmen en werd uitgeroepen tot favoriete ster van Nederland. De derde en laatste prijs, voor favoriete ster van België, ging naar zangeres Camille.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgers smelten weg na zien van schattige foto baby Nienke Plas

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!