Johnny Depp en Amber Heard Beeld © Getty Images

Amber Heard heeft 'veel pijn' vanwege rechtszaak ex Johnny Depp

10 april 2022 10:00

Het doet Amber Heard (35) 'veel pijn' dat ze al jaren met haar ex-man Johnny Depp (53) is verwikkeld in een juridische strijd. De actrice vindt het vreselijk dat ze de details van hun leven samen 'voor het oog van de wereld moet herleven', schrijft ze op Instagram.

"Ik heb zijn naam nooit genoemd en schreef over de prijs die vrouwen betalen als ze zich uitspreken tegen mannen met macht. Ik betaal die prijs nog steeds"

De voormalig tortelduifjes, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, treffen elkaar maandag in de rechtbank van Virginia. De acteur heeft zijn ex aangeklaagd wegens smaad naar aanleiding van een artikel dat ze in 2018 schreef in The Washington Post over huiselijk geweld dat ze naar eigen zeggen heeft meegemaakt. Amber noemt in het bericht niet de naam van haar ex, maar volgens de acteur is het overduidelijk dat ze hem bedoelt. De actrice beschuldigde hem eerder al van het hebben van losse handjes, iets wat hij ontkent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

1,5 miljoen mensen tekenden petitie om Amber Heard te ontslaan

'Ik heb zijn naam nooit genoemd en schreef over de prijs die vrouwen betalen als ze zich uitspreken tegen mannen met macht. Ik betaal die prijs nog steeds, maar hopelijk kan ik, wanneer deze zaak is afgesloten, verder gaan met mijn leven en Johnny ook', schrijft Amber, die ook zegt vanwege de rechtszaak de komende weken niets op sociale media te posten.

De actrice is dankbaar voor alle steun die ze tijdens de kwestie heeft gehad. 'En de komende weken zal ik die meer dan ooit nodig hebben.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote tegenslag voor Johnny Depp in zaak tegen Amber Heard

Vorig jaar stonden de twee ook al tegenover elkaar in de rechtbank in Londen. Johnny verloor toen een zaak tegen de Britse tabloid The Sun over een artikel waarin hij een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd. De rechter oordeelde dat er geen sprake was van smaad omdat hij vond dat onvoldoende was bewezen dat de acteur zijn ex niet had mishandeld. Amber was door The Sun aangevoerd als getuige en deed in de rechtbank haar verhaal over haar vermeende gewelddadige ex-man.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juridische strijd Johnny Depp en Amber Heard te zien in docu

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!