Gerard Joling Beeld © ANP

Manager Gerard Joling deelt nieuwe gezondheidsupdate

10 april 2022 14:41

Het gaat beter met Gerard Joling (61). Dat laat zijn manager weten aan RTL Boulevard. De zanger, die vanwege een longontsteking in het ziekenhuis ligt, werd dinsdag nog naar een ander ziekenhuis overgeplaatst vanwege zijn verslechterde toestand.

"Met Gerard gaat het goed, alles volgens plan"

"Met Gerard gaat het goed, alles volgens plan", geeft zijn manager aan. "Hij voelt zich ook prima." Volgens de manager van de zanger slaat de behandeling goed aan en krijgen ze maandag te horen 'hoe de stand van zaken is'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Joling maakt het goed: 'Behandeling slaat aan'

Gerard belandde maandag in het ziekenhuis van Amstelveen met een longontsteking. Wat twee weken geleden begon met een vervelend kuchje, bleek toch wat ernstiger te zijn. "Ik kreeg tien dagen geleden griep, geen corona. En daar kwam die longontsteking overheen. De pijn wordt veroorzaakt door het vocht achter een long", vertelde hij eerder zelf over de situatie.

Dinsdag bleek de gezondheid van Gerard verslechterd te zijn en werd hij overgebracht naar het VUmc in Amsterdam. Hier zou het vocht achter zijn linkerlong worden verwijderd, zodat hij geen last meer zou hebben van ondraaglijke pijn. Er werd een drain geplaatst die het opgehoopte vocht moest wegzuigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard deelt foto van ziekenbezoek aan Gerard Joling

Vanwege zijn longontsteking kon Gerard maandag niet bij de start van de kaartverkoop van de Toppers zijn. Zijn collega-zangers baalden hier natuurlijk enorm van en wensten hem beterschap.  

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!