Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Queen Elizabeth deelt mening over symptomen coronabesmetting

11 april 2022 13:28

Hoewel het er op leek dat koningin Elizabeth (95) snel weer de oude was na haar coronabesmetting, heeft ze er toch wel een tijdje last van gehad. Tijdens een digitaal bezoek aan een Londense corona-afdeling vertelde Elizabeth vandaag ook over haar eigen ervaringen met het virus.

"Die afschuwelijke pandemie"

Het digitale bezoekje was niet zonder reden: vandaag was namelijk de officiële inwijding van de afdeling, die naar Elizabeth is vernoemd. De zogeheten Queen Elizabeth Unit met 155 bedden is op het hoogtepunt van de pandemie ingericht op twee verdiepingen van The Royal London Hospital. Inmiddels zijn er al zo’n 800 mensen verpleegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth wil zwaarden niet uitlenen aan Russisch museum

Gezien de vernoeming kon het natuurlijk niet anders dan dat Elizabeth vandaag via een videoverbinding ook aanwezig was bij het heugelijke moment. Elizabeth sprak tijdens haar digitale bezoek onder meer met een patiënt die in december 2020 corona kreeg. Zijn broer en vader overleden aan de ziekte en de man zelf werd ook ernstig ziek opgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Elizabeth dankbaar voor steun Jubileumproject

Elizabeth weet natuurlijk ook hoe het is om corona te hebben en vertelde Afes Hussain en zijn vrouw Shamina dan ook wat ze van de symptomen vond. Men zou 'moe en uitgeput' raken van het virus. "Die afschuwelijke pandemie", zo concludeerde ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse koningin Elizabeth 'neemt afscheid' van Buckingham Palace

De koningin liep in februari van dit jaar het virus op en was aanvankelijk van plan om 'lichte' werkzaamheden te blijven uitvoeren. Uiteindelijk bleek dit toch iets teveel van het goede te zijn en hield ze een paar dagen rust.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth voor het eerst weer gespot sinds coronabesmetting

Elizabeth heeft het de laatste jaren ook niet makkelijk gehad. Na Megxit werd ze ook nog eens geconfronteerd met de misdragingen van haar zoon Andrew. Ze zou inmiddels helemaal klaar zijn met het supporten van hem.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!