Beeld © ANP

Vrouw Rob de Nijs noemt Parkinson 'dief van ons leven'

11 april 2022 12:50

Er wordt op het moment druk gezocht naar een andere datum voor het zondag geannuleerde afscheidsconcert van Rob de Nijs (79) in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat laat het management van de zanger maandag desgevraagd aan het 'ANP' weten. De vrouw van Rob schuift in 'Koffietijd' aan om te praten over de concerten, corona en Parkinson.

"We zijn veel meer thuis en gaan er eigenlijk niet meer zo op uit"

Volgens Robs vrouw Henriëtte was de zanger 'goed ziek' door corona. Als gevolg daarvan moest de zanger zijn langverwachte afscheidsconcert in de Ziggo Dome zondag afzeggen. "Daar baalt hij als een stekker van", aldus zijn vrouw maandagochtend in Koffietijd. "Maar het kon gewoon niet anders, de keuze was snel gemaakt."

Ook vertelt ze hoe ze met de ziekte van Rob omgaat. Bij hem is Parkinson vastgesteld. "Het is er en we leven daar mee. Soms is het een soort dief van ons leven geworden want het hele leven is anders geworden. We zijn veel meer thuis en gaan er eigenlijk niet meer zo op uit."

Bekijk het fragment van Koffietijd hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs heeft met corona in het ziekenhuis gelegen

"We hebben goede hoop dat het op redelijk korte termijn kan plaatsvinden, in ieder geval voor de zomervakantie", aldus de manager van Rob, die stelt dat het redelijk goed met hem gaat. Hij zegt wel dat het inhalen van het concert afhankelijk is van de beschikbaarheid van de Amsterdamse popzaal. "Dat maakt het nog best lastig om een datum te prikken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs overgebracht naar revalidatiecentrum

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!